Supertähti Erling Hålandin tilastot tältä vuodelta täysin naurettavat – Besiktas mureni nolon tilaston häntäpäähän

© Kuva: Getty Images

Mestarien liiga on sopinut erinomaisesti Borussia Dortmundin 21-vuotiaalle keskushyökkääjä Erling Braut Hålandille. Tiistai-iltana Håland palasi loukkaantumisen jälkeen takaisin Mestarien liigan viheriöille ja jälki oli rumaa.

Dortmund oli jo menettänyt mahdollisuutensa selvitä Mestarien liigan jatkopeleihin. Se ei haitannut, kun turkkilainen Besiktas oli totaalinen vastaantulija. Dortmund tykitti Besiktasin kumoon lukemin 5-0.

Håland on kärsinyt viime aikoina loukkaantumisesta ja hän aloitti Besiktas-ottelun vaihtopenkiltä. Bundesliigassa norjalaishyökkääjä on palannut vahvasti. Kahteen otteluun Håland on iskenyt kaksi maalia.

Besiktasia vastaan Håland tuli kentälle 63. minuutilla ja vain viitisen minuuttia myöhemmin mies jo tuuletti illan ensimmäistä osumaansa. Lopulta Håland iski vielä 81. minuutilla illan toisensa ja loppulukemiksi 5-0. Håland merkkautti 27 minuutissa neljä laukausta, joista kaksi meni maaliin.

Håland on iskenyt Mestarien liigassa huimat 23 maalia 19:ssä pelaamassaan ottelussa. Siihen päälle on vielä tullut kolme maalisyöttöä. Tahti on suorastaan huima.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

Kun tarkastellaan Hålandin vuotta 2021, tehokkuus on ollut entistäkin hurjempaa. Håland on pelannut kalenterivuoden aikana seura- ja maajoukkueessa yhteensä 48 ottelua. Tilastoihin on merkattu huimat 47 maalia. Håland on tällä hetkellä tasoissa PSG-tähti Kylian Mbappén kanssa. Omilla luvuillaan on vielä Bayern Münchenin Robert Lewandowski.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

Kaiken kukkuraksi Håland on tehnyt kalenterivuoden aikana Dortmundin paidassa enemmän maaleja kuin pelannut otteluita. Håland on venyttänyt maaliverkkoja Dortmundin riveissä Transfermarktin mukaan 41 kertaa 40 ottelussa.

Besiktas vajosi historian huonoimpien joukkoon

Besiktasin Mestarien liiga -taipaleesta ei jäänyt juuri jälkipolville kerrottavaa. Turkkilaisseura jäi oman lohkonsa hännille pisteittä. Maaliero oli murskaava 3-19.

Besiktasin saldo jää Mestarien liigan historian kirjoihin kolmanneksi surkeimpana suorituksena. Besiktasia huonommin ovat esiintyneet vain Dinamo Zagreb kaudella 2011-12 sekä Moskovan Spartak kaudella 2002-03.

Besiktas jakaa nyt kolmanneksi huonoimman saldon Levski Sofian (kausi 2006-07) sekä MŠK Žilinan (kausi 2010-11) kanssa.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.