Tyhjentävä kommentti – Real Madridin päävalmentaja Carlo Ancelotti täräytti suorat sanat pallonhallinnasta

© Kuva: Getty Images

Real Madrid porskuttaa juuri nyt vahvassa vireessä niin La Ligassa kuin Mestarien liigassakin. Tiistai-iltana Carlo Ancelottin johtama Los Blancos voitti kotonaan Internazionalen maalein 2-0 ja varmisti lohkovoiton.

Ancelotti on saanut Realin vahvaan vireeseen loppuvuodesta. Real Madrid on voittanut yhdeksän peräkkäistä otteluaan kaikki kilpailut mukaan lukien. Tappiottomien otteluiden putki on jo 12 pelin mittainen. Viimeinen tappio tuli Espanyolillle La Ligassa 3. lokakuuta.

Inter kaatui rutiininomaisella suorituksella. Realin maaleista vastasivat Toni Kroos sekä Marco Asensio. Inter hallitsi ottelua näennäisesti pallonhallinnan kautta varsinkin ensimmäisellä puoliajalla, mutta Real oli huomattavasti vaarallisempi ja vei koko ottelussa laukaukset kohti maalia 5-3.

Mestarien liigassa tuli näin ollen lohkovoitto ja sen lisäksi Real johtaa La Ligaa kahdeksan pisteen erolla Sevillaan. Real on tosin pelannut yhden ottelun enemmän. Viikonloppuna Real on kovan haasteen edessä, kun vastaan tulee derbyssä Atlético.

Kaiken kaikkiaan Realin alkukausi on ollut uusvanhan päävalmentajansa Ancelottin johdolla erinomainen.

Kritiikkiä on silti tullut pelityylistä. Pallonhallinnasta on riittänyt keskustelua jo pitkään. Pallonhallintaa ja pelin kontrollointia pallon avulla on pidetty modernin jalkapallon yhtenä päätekijänä. Toisaalta peliä voi kontrolloida myös vahvan puolustamisen kautta. Ja kuten tiedetään, jalkapalloa voi pelata voitollisesti monella eri tavalla tai taktiikalla.

”Et voita pelejä pallonhallinnalla.”

Inter-voiton jälkeen Ancelotti hiljensi kriitikot ainakin hetkellisesti ja laukoi oman mielipiteensä pallonhallinnasta.

– Ihmiset ovat vähän kriittisiä ja valittavat siitä, ettei Real Madrid dominoi pallonhallintaa, mutta et voita pelejä pallonhallinnalla. Voitat, jos teet maaleja, Ancelotti täräytti Inter-voiton jälkeen Sky Sport Italialle.

Ancelottin Real Madrid nojaa tilanteenvaihtoihin. Se on tuottanut alkukaudesta tulosta ja tuotti myös Interiä vastaan.

– Kun Interillä oli enemmän kontrollia pelistä ensimmäisellä puoliajalla, otimme melko vähän riskejä, eikä meidän tarvinnut tehdä mitään erikoista, varsinkin kun siirryimme johtoon. Olimme vaarallisia vastahyökkäyksissä, ja olisimme voineet tehdä vielä toisen juuri ennen taukoa, joten se meni aika mukavasti, Ancelotti kommentoi.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.