Arvostettu urheilulehti ehdottaa Norwichille täysin suomalaista kärkiparia – yksi sääntöpykälä hiertää tiellä

© Kuva: Juha Tamminen

Arvostettu urheilulehti, verkossa ilmestyvä Athletic on käynyt läpi Valioliigan joukkueiden siirtotarpeita tammikuun siirtoikkunassa ja tullut siihen tulokseen, että Teemu Pukin edustama Norwich tarvitsee hyökkääjän.

Englannin Valioliigan jumbosijalla majaileva Norwich on iskenyt 19 sarjaottelussa yhteensä vain kahdeksan osumaa joista yli puolet (5) on tehnyt Huuhkajien tähtihyökkääjä Pukki, 31, – Kanarialintujen kolmen viime kauden paras maalintekijä.

Norwich tunnetaan tarkan markan seurana, joka ei tee hätiköityjä ostopäätöksiä tai operoi erityisen isolla budjetilla kilpailijoihinsa verrattuna. Tiistaina joukkueen päävalmentaja Dean Smith myönsi, ettei odota Norwichilta juurikaan aktiivisuutta tammikuun siirtoikkunassa, koska Kanarialinnuilla on jo paljon pelaajia, joista osa on valitettavasti sairastuvalla.

– En usko, että teemme [hankintoja]. Haluaisimme kyllä, mutta sanoisin myös, että meillä on varsin iso joukkue, ja olen sanonut samaa siitä asti, kun tulin tänne, kommentoi Smith FourFourTwon mukaan.

– Olin aluksi yllättynyt joukkueen koosta, mutta olin myös tyytyväinen sen laatuun. Valitettavasti meille tuli hieman liikaa terveysongelmia hieman liian nopeasti, mutta onneksi osa on tervehtynyt.

Athletic on listannut Norwichille tammikuun siirtoikkunaan kolme hyökkääjäehdokasta, joista yksi on Brentdfordin suomalaiskärki, Pukin maajoukkuekaveri Marcus Forss.

Forss, 22, on pyörinyt viime aikoina siirtohuhuissa jäätyään vähälle vastuulle Brentfordissa. Hän on pelannut tällä kaudella 11 ottelua tehden niissä yhteensä kuusi maalia ja syöttäen kaksi, joten hän on ollut peliaikaansa nähden varsin tehokas: maali tai maalisyöttö on syntynyt keskimäärin noin 68 minuutin välein. On kuitenkin hyvä muistaa, että Forssin maaleista neljä syntyi liigacupin 7-0-murskavoitossa, jossa vastassa oli kolme sarjaporrasta alempana pelaava Oldham Athletic.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Forss on edustanut Brentfordia kesästä 2017 lähtien. Kuva: Getty Images

Athletic luettelee Forssin potentiaalisen Norwich-siirron perusteluiksi muutamankin asian. Ensimmäisenä mainitaan hänen vahvuutensa pallon riistämisessä, jossa Norwichilla on ollut ongelmia Emiliano Buendían siirryttyä Aston Villaan.

– Hän on myös tilastoissa korkealla laukaustensa määrässä ja itse luomiensa maalintekopaikkojen maaliodottamassa, jatkaa Athletic.

– Pukkia pidempi (tarkalleen 1,80 metriä) ja myös oikeajalkainen Forss on hyvä löytämään laukauksia siirtymävaiheessa. Ehkä vielä merkittävämpää on se, että Forss tuo maalille pääpeliuhkaa, varsinkin avoimissa pelitilanteissa. Pääpeliuhkaa Pukki on harvoin tuonut.

– Forssin liikkumisessa rangaistusalueella on vielä kehitettävää, mutta hän on aina osoittanut olevansa taitava löytämään tilaa laukausta varten, kun hän on pallossa, ja tiiviimpi harjoittelu maanmiehensä (Pukki) kanssa voisi auttaa muissa asioissa.

Forssin siirron tiellä on kuitenkin yksi merkittävä este, sillä Norwichissa on lainalla jo kaksi pelaajaa muista Valioliiga-seuroista, eikä se voi sääntöjen mukaan ottaa kerralla enempää.

Norwich on lainannut täksi kaudeksi laitapuolustaja Brandon Williamsin Manchester Unitedista sekä keskikenttäpelaaja Billy Gilmourin Chelseasta.

Gilmouria, 20, odottaa 3-4 viikon tauko tositoimista nilkkavamman takia, mutta Norwichin päävalmentaja Smith ei usko, että skottinuorukaisen lainapesti päättyy loukkaantumiseen.

– Billy on sivussa kolmesta neljään viikkoa, ja hän on palannut takaisin Chelseaan, jotta he voivat arvioida sen.

– Toivottavasti hän palaa tänne takaisin hoitoon ja aloittaa kuntoutuksen kanssamme lähipäivinä.

Athleticin mukaan Brentford on avoin ajatukselle Forssin lainasiirrosta, mutta pysyvästä siirrosta muualle ei ole huhuttu. Forss ja Brentford solmivat toissa vuonna kesään 2026 ulottuvan jatkosopimuksen.

Sivuston kaksi muuta ehdokasta Norwichin kärkipäähän ovat Freiburgin Ermedin Demirović ja Getafen Dario Poveda.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.