Huuhkajien kärkimies Marcus Forss on pysynyt koko kauden ajan terveenä, mutta peliminuutit debyyttikaudella Valioliigassa ovat olleet erittäin tiukassa. 192 minuuttia on varmasti vähemmän kuin Forss olisi toivonut tähän mennessä pelanneensa.

Kerroimme joulukuun puolivälissä, että moni Mestaruussarjan joukkue olisi halukas lainaamaan 22-vuotiaan suomalaisen kevätkauden ajaksi. Lisääntyvä peliaika tekisi Forssille varmasti hyvää, ja näyttöjäkin hän on tilaisuuden saatuaan antanut – lähinnä Liigacupissa, jonka maalitilastoa Forss edelleen johtaa.

Toistaiseksi Forss on viettänyt lyhyen pätkän lainalla. Tuolloin oli syksy 2019, ja Forss mätti Ykkösliigassa pelanneelle Wimbledonille 11 maalia 18 ottelussa. Nyt Brentfordin valmentaja Thomas Frank on vahvistanut, että Brentford suhtautuu avoimesti siihen, että Forss lähetettäisiin tammikuun siirtoikkunassa lainalle. Jos sopiva tarjous siis tulee, on tie auki.

– Olemme Marcukseen erittäin tyytyväisiä. Hänellä on mahtava tulevaisuus edessään, Frank sanoi West London Sportille.

– Luulen, että olemme yleisesti ottaen avoimia, jos seurat lähestyvät meitä joidenkin pelaajiemme tiimoilta. En silti voi sanoa, että se (lainalle päästäminen) olisi varmaa. Niin paljon voi tapahtua ennen siirtoikkunan sulkeutumista.

[readmore from=Forss-Marcus]

– Yksi asia on varmaa: jossain vaiheessa Marcuksen uraa hänen on pelattava säännöllisiä minuutteja avauskokoonpanossa – viikosta toiseen. Hän on kokenut sen toistaiseksi vain sillä lainapestillä Wimbledonissa. Minusta se on tärkeää.

– Luulen, että hänen tiensä menestykseen – siksikin, kun me nousimme Mestaruussarjasta Valioliigaan – on pelata viikosta toiseen, joko nyt tai myöhemmässä vaiheessa, Frank lisäsi.

Forss on yhdistetty siirtohuhuissa ainakin Nottinghamiin, Stokeen ja West Bromwichiin.