Bild: Lukas Hradecky solmimassa jatkosopimuksen – ”Mitä nopeammin, sitä parempi”

© Kuva: Getty Images

Bayer Leverkusenin kapteeni ja Huuhkajien luotettava ykkösvahti – ja myös mahdollinen tuleva kapteeni – Lukas Hradecky on lähellä jatkosopimusta seuransa kanssa. 32-vuotiaalla Hradeckylla on neljäs kausi Werkselfissä meneillään, ja ensimmäinen kapteenin nauha käsivarressaan. Suomalaisen nykyinen sopimus umpeutuu kesällä 2023, mutta mikäli se hänestä on kiinni, pelaa hän Leverkusenissa sen jälkeenkin.

Hradecky antoi Bildin haastattelussa ymmärtää, että jatkosopimus on enää lähinnä vain pelkkä muotoseikka ja saattaa virallistua tammikuun aikana.

– Keskusteluajankohdasta on jo sovittu. Vaihdamme ajatuksia tammikuun aikana, Hradecky sanoi vuoden 2022 ensimmäisten harjoitusten päätteeksi Bildille.

– Jäisin tänne mielelläni ja oletan, että hekin haluavat pitää minut mielellään vielä pari vuotta. Mitä nopeammin (sopimus syntyy), sitä parempi kaikille osapuolille.

Puhelimitse jatkoneuvotteluja on jo alustettu, mutta seuraavaksi Lukas Hradeckyn isä Vladimir lentää Suomesta Leverkuseniin neuvotteluja viimeistelemään. Vaikka Hradecky ei olekaan Leverkusenissa mitään voittanut, eikä Leverkusen ylipäätään mitään sitten kauden 1992-1993 Saksan Cupin voiton, viihtyy maalivahti Bundesliigan kärkipään seuroihin kaudesta toiseen lukeutuvassa Leverkusenissa hyvin.

– Uhkun yhä intoa. Bayer on siisti seura, joka ei valitettavasti ole voittanut vuosikausiin mitään pokaalia. Se, että onnistuisimme olemaan täällä taas ensimmäisiä, on palomme ja motivaatiomme.

Hradeckyn mielestä intohimo saa näkyä myös treenikentällä. Mitchell Bakker ja Robert Andrich ottivat vuoden ensimmäisissä harjoituksissa sanallisesti yhteen, mutta mitään ongelmaa kapteeni ei siinä nähnyt.

– Meidän täytyy hyväksyä se, jos harjoituksissa välillä myös kiroillaan ja sätitään toisia. Valmentaja tarkoittaa sitäkin joukkuehengellä. Ei meidän tarvitse olla vain hyviä kavereita ja pitää hauskaa. Olemalla pelkästään mukava ei voiteta mestaruuksia.

– Voin kuvitella, että myös Thomas Müller ja Robert Lewandowski kiroilevat joskus treeneissä. Sen takia he ovatkin siellä, missä ovat, Hradecky sanoi Bayern Münchenin tähtipelaajien menestyksekkäisiin uriin viitaten.

Omaan ja joukkueen syyskauteen Hradecky ei täysin tyytyväinen ole. Leverkusen on sarjassa neljäntenä, mutta se päästi kauden ensipuolikkaan (17 ottelua) aikana sarjassa kuudenneksi eniten maaleja, yhteensä 28. Hradecky oli maalissa näissä kaikissa peleissä.

– Se on tilasto, josta en pidä alkuunkaan. En ollut itsekään täydellinen, ja se oli mielessäni lomankin aikana. Nyt täytyy taas pitää suu kiinni ja tehdä töitä treeneissä. Minut kasvatettiin itsekriittiseksi, ja katson aina ensin itseeni.

– Kaikki täällä olivat tietyllä tavalla tyytymättömiä syyskauden viimeiseen viikkoon. Kaikki ei silti ole mennyt päin mäntyä. Olemme neljänsiä, mutta silti meillä on tunne, että olisimme voineet saada jokusen pisteen enemmänkin, Hradecky lisäsi.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.