© Kuva: Getty Images

Chelsea – Tottenham: Wembley kiinnostaa

EFL Cup
Chelsea – Tottenham
Keskiviikko 05.01. klo 21:45

Liigacupia pidetään Englannissa kaikkien turnausten äpärälapsena – jämäkilpailuna, johon varsinkin Valioliigaseurat pistävät nuoret lupaukset hakemaan kokemusta tosipeleistä. Semifinaalivaiheessa asenteet muuttuvat selkeästi, kun Wembleyn valot alkavat jo häämöttää: pysti on aina pysti, vaikka se olisikin vähäpätöisemmästä turnauksesta. Keskiviikon koitoksessa managerit joutuvat punnitsemaan ottelun tärkeyden ja pelaajien rasituksen välillä, mutta varsinkin Tottenham tarvitsisi edes jonkun pokaalin pitkän kuivan kauden jälkeen.

Thomas Tuchelin johtajantaidot ovat olleet koetuksella – peli ei ole oikein kulkenut, mutta Liverpoolia vastaan nähtiin paljon parempaa. Poissaoloja joukkueessa on riittämiin, ja Romelu Lukakun julkinen avautuminen tiesi sitä, että nyt on palaverin paikka. Tuchelin ja Lukakun pow-wow meni tietojen mukaan hyvin, ja mies palannee kokoonpanoon. Maalivahti Edouard Mendy matkusti Afrikan mestaruusturnaukseen, joten Kepa Arrizabalaga pelannee avauksessa.

Spurs oli vähällä jäädä maalittomaan tasapeliin Watfordin vieraana, vaikka dominoi ottelua paikoitellen mielin määrin. Vierasottelut ovatkin olleet Tottenhamin murheenkryyni viime aikoina. Antonio Contella ei ole tuoreita poissaolomurheita, vaan Cristian Romero, Steven Bergwijn sekä Ryan Sessegnon jatkavat sairastuvalla. Contelta voi odottaa ainakin pientä kokoonpanon mulkkaamista tähän matsiin.

Lyö vetoa ottelusta:

Chelsea on ottelussa suosikki, ja markkinoilla ei ottelun voittajasta saa sen kummemmin etua. Maalimääriin tekee mieli ottaa vähän kantaa, sillä alakerta molemmilla joukkueilla on jämäkkää tekoa. Suositus on siis Ottelussa alle 2.5 maalia kertoimella 1,85.