Saimme lukea tammikuun alussa yhdestä tämän vuoden ehkä yllättävimmistä siirroista, kun Italian viime kesän euroopanmestarijoukkueen tähti Lorenzo Insigne sitoutui liittymään MLS-seura Toronto FC:n vahvuuteen. 30-vuotiaan lähes koko tähänastisen uransa Napolissa pelanneen Insignen sopimus astuu voimaan 1. heinäkuuta.

Kenties Insignen sopeutumista Kanadaan ja MLS:ään helpottaa se, että Tuttomercatoweb-sivuston mukaan Toronto on lähellä toisenkin italialaispelaajan hankintaa. Nyt kyseessä on kokenut Genoan kapteeni Domenico Criscito.

35-vuotiaan Crisciton sopimus Genoan kanssa ulottuu kesään 2023, mutta hänen uskotaan pääsevän siirtymään Torontoon tulevana kesänä vaatimattomalla siirtosummalla. Crisciton uskotaan saavan Torontolta kolmivuotisen sopimuksen.

Samassa seurassa Insigne ja Criscito eivät ole pelanneet, mutta he tuntevat toisensa Italian maajoukkueesta, jossa Insigne on pelannut vuodesta 2012 lähtien, alati kasvavassa roolissa. Vasen laitapuolustaja Criscito on pelannut Italian A-maajoukkueessa yhteensä 26 ottelua, joista viimeisimmät vuonna 2018. Hänen ainoat arvokisansa olivat vuoden 2010 MM-kisat.

[readmore from=Criscito-Domenico]

Criscito on pelannut lähes koko komean Serie A -uransa Genoassa, mutta pelasi myös Juventuksessa kahdeksan pääsarjaottelua kaudella 2007-2008. Vuosina 2011-2018 hän edusti Pietarin Zenitiä.

Tällä kaudella paljon myös topparina pelannut Criscito on tehnyt 15 Serie A -ottelussa komeat viisi maalia.

Lähde: Football-Italia