Mjällby vahvisti Carljohan Erikssonin lähdön nyt ihan virallisestikin – ”Toivottavasti ei pelannut vielä viimeistä peliään seurassa”

© Kuva: Juha Tamminen

Mjällbyltä lipsahti torstaina infoa vähän turhankin hätiköiden, kun se tuli ohimennen paljastaneeksi, ettei suomalaisvahti Carljohan Eriksson kuulu seuran ensi kauden suunnitelmiin. Asia tuli ilmi uutisessa, jossa Mjällby tiedotti toisen maalivahdin Samuel Brolinin lainapestin jatkumisesta.

Maanantaina Mjällby tiedotti lopulta ihan virallisestikin, että 26-vuotias Eriksson jättää seuran. Huuhkajiinkin nousseen maalivahdin sopimus päättyi tähän kauteen, joten hän pääsee siirtymään uuteen seuraan ilman siirtokorvausta.

– ”Calle” on ollut Mjällby AIF:lle tärkeä monin tavoin. Itsestäänselvyys ovat esitykset kentällä, jossa hän on todistetusti osoittanut olevansa erittäin hyvä jalkapallomaalivahti.

– Ulkopuolelta ei kuitenkaan ehkä aina huomaa hänen ammattimaisuuttaan ja päämäärätietoisuuttaan, joka inspiroi ja tarttuu muihin pelaajiin ja johtajiin. Toivomme, ettei ”Calle” ole pelannut viimeistä otteluaan seurassa, vaan toivotamme hänet tervetulleeksi takaisin tulevaisuudessa, Mjällbyn urheilujohtaja Hasse Larsson kommentoi.

Eriksson valittiin päättyneellä kaudella Allsvenskanin parhaaksi maalivahdiksi. Nyt seura kuitenkin toivottaa hänelle onnea uudessa seurassa jossain muualla. ”Saku” Eriksson osoitti kuitenkin kiitollisuutensa ajastaan Mjällbyssä.

– Haluan kiittää kaikkia mukana olleita näistä kolmesta vuodesta. On ollut suuri kunnia saada jakaa pukukoppi niin monen mahtavan ihmisen kanssa ja saada edustaa Blekingen ylpeyttä Mjällby AIF:ää, Eriksson sanoi tiedotteessa.

– MAIF:n ympärillä olevat ihmiset ovat luoneet seuralle hienon hengen. Pelaajat, valmennustiimi, kannattajat ja kaikki muut: te olette tehneet näistä kolmesta vuodesta unohtumattomia, ja olen saanut kokea mahtavia kokemuksia eri tasoilla. Tack, kiitos.

Eriksson on HJK:n kasvatti, joka pelasi Veikkausliigassa 62 ottelua ennen Ruotsiin siirtymistään. Peleistä kuusi tuli HJK:ssa kaudella 2014 ja 56 naapuriseura HIFK:ssa vuosina 2015-2017. Kaudeksi 2018 Eriksson siirtyi Ruotsin toiselle sarjatasolle Jönköpings Södraan ja sieltä vuotta myöhemmin edelleen Mjällbyyn.

Mjällbyssä Eriksson pelasi kolmen kauden aikana kaikkiaan 67 sarjaottelua, joista 42 Ruotsin pääsarjatasolla Allsvenskanissa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.