Urheiluvaatejätti Nike on keskeyttänyt sponsorisopimuksensa Manchester Unitedin hyökkääjän Mason Greenwoodin kanssa sen jälkeen, kun häntä vastaan on esitetty syytöksiä perheväkivallasta, kertoo CNN.

Greenwoodin, 20, entisenä tyttöystävänä tunnettu nainen julkaisi sunnuntaina sosiaalisessa mediassa kuvia ja videoita verisistä kasvoistaan ja ruhjeista, jotka olivat hänen mukaansa hyökkääjän aiheuttamia. Nainen lisäsi Instagram-tililleen myös äänitallenteen, jossa mies yritti ilmeisesti pakottaa naista seksiin.

Samana päivänä Manchester United ilmoitti, että se on ”tietoinen sosiaalisessa mediassa leviävistä kuvista ja väitteistä”, mutta seura ”ei kommentoi asiaa enempää ennen kuin tosiasiat on selvitetty”. United painotti myös, että se ei hyväksy minkäänlaista väkivaltaa.

Myöhemmin sunnuntaina Manchester Unitedista kerrottiin, että Greenwood ei osallistu toistaiseksi joukkueen harjoituksiin tai otteluihin. Suur-Manchesterin alueen poliisi taas kertoi sunnuntaina, että se on pidättänyt 20-vuotiaan miehen epäiltynä raiskauksesta ja pahoinpitelystä.

Greenwoodilla on sopimus Manchester Unitedin kanssa kesään 2025 saakka. Hän on seuran oma kasvatti, joka on pelannut Unitedin edustusjoukkueessa 129 ottelua tehden niissä yhteensä 35 maalia ja syöttäen 12.

Nike ilmaisi oman kantansa lyhyellä lausunnolla.

– Olemme syvästi huolissamme huolestuttavista väitteistä ja seuraamme tilannetta edelleen tarkasti, kommentoi Nike CNN:n mukaan.

Daily Mail uutisoi maanantaina, että monet Manchester Unitedin pelaajat ovat lopettaneet Greenwoodin seuraamisen Instagramissa. Heidän joukossaan ovat muun muassa joukkueen nimekkäimpiin pelaajiin lukeutuvat Cristiano Ronaldo, Paul Pogba ja David de Gea.

Greenwoodin oman Instagram-tilin tuoreimmista päivityksistä on kytketty kommentit pois päältä.