Myöhään torstai-iltana pelatussa Ecuadorin ja Brasilian välisessä MM-karsintaottelussa riitti tapahtumia.

Ensimmäinen tilastomerkintä kirjattiin jo ottelun ensimmäisellä peliminuutilla, kun Brasilian laitapuolustaja Emerson Royal sai keltaisen kortin.

Viisi minuuttia myöhemmin nähtiin kamppailun avausmaali, kun Casemiro pääsi tuikkaamaan paluupallosta Brasilian vierasjohtoon.

Peliä oli takana 12 minuuttia, kun Ecuadorin maalivahti Alexander Dominguez tuli huolimattomasti maaliltaan ulos ja potkaisi nappulat edellä Matheus Cunhaa rintaan. Ottelun erotuomarina toiminut Wilmar Roldan tarkisti tilanteen VAR:lta, eikä hänelle jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin antaa Dominguezille punainen kortti.

Brasilia ei kauaa saanut nauttia miesylivoimastaan. Roldan nosti punakortin taskustaan toistamiseen 20. peliminuutin kohdalla, kun Emerson Royal hölmöili itselleen toisen varoituksen ja hänen iltapuhteensa tuli päätökseen.

Reilu 25 minuuttia pelikellossa, ja punakortti nähtiin jo kolmannen kerran. Liverpoolia seurajoukkuetasolla edustava Alisson tuli irtopallotilanteeseen voimalla ja hänen jalkansa osui Enner Valenciaa päähän. Alissonin onni oli, että hän osui tilanteessa ensin palloon, ja pitkä, peräti viiden minuutin VAR-tarkastus muutti kortin värin keltaiseen.

Tapahtumarikas puolituntinen, joka sisälsi maalin, punakortteja sekä VAR-tarkastuksia, johti siihen, että avausjaksolla pelattiin lisäaikaa peräti kymmenen minuuttia.

Toisella puoliajalla meno hieman hilliintyi, paino sanalla hieman.

Jo heti jakson alussa tarvittiin jälleen VAR:n apua, kun Raphinha kolasi vastustajan nurmen pintaan boksin sisällä. Tälläkään kertaa VAR ei ollut Ecuadorin puolella, sillä rangaistuspotkutuomio kumottiin.

Vartti ennen loppua Ecuador tasoitti pelin. Gonzalo Platan antama kulmapotku tavoitti Felix Torresin, joka puski pallon ensimmäistä kertaa ottelussa Brasilian maaliin.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

GOAL

@goal
Ecuador move one step closer to Qatar with a 1-1 draw against Brazil 🇪🇨

Ottelun viimeisellä lisäajan minuutilla peli oli vielä kääntyä Ecuadorin hyväksi. Alisson purki pallon maalinedustalta nyrkeillään ja osui tilanteessa Eduar Preciadoa naamaan. Ecuadorille tuomittiin tilanteesta rangaistuspotku ja Alisson näki jo toistamiseen punaista.

Mutta tälläkin kertaa VAR astui peliin, kuten niin monesti aiemmin ottelun aikana. Alkuperäinen tuomio muuttui jälleen, ja se vesitti Ecuadorin voittohaaveet sekä pelasti Alissonin jo toistamiseen ulosajolta.

Tasapelipiste tyydyttänee Ecuadoria, mutta enemmänkin olisi ollut tarjolla. MM-kisapaikka on kuitenkin yhä täysin omissa käsissä, ja siihen riittää viisi pistettä jäljellä olevista otteluista Perua, Paraguayta ja Argentiinaa vastaan. Brasilian kisapaikka Qatarin MM-kilpailuihin on varmistunut jo aiemmin.

GOAL

@goal
Alisson received TWO red cards for Brazil against Ecuador 🟥🟥

VAR overturned them both! 🤯🤯

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.