Suomen Cupin ensimmäinen arvonta näytetään suorana – näin alkukierrokset pelataan

© Kuva: Getty Images

Miesten Suomen Cupiin täksi kaudeksi tehty formaattiuudistus toi todella toivotun lopputuloksen, sillä cupin osallistujamäärä kääntyi vuosien tauon jälkeen jyrkkään noussuun. Mukaan cupiin ilmoittautui kaikkiaan 314 joukkuetta, joten into uudistunutta kilpailua kohtaan oli suurta.

Suomen Cupin ensimmäinen arvonta suoritetaan ylihuomenna torstaina kello 13 alkaen. Tilaisuudessa arvotaan otteluparit kierrokselle 1, sekä suuren osallistujamäärän vuoksi pelattavalle tasauskierrokselle, niin sanotulle ”nollakierrokselle”. Erinomaista on sekin, että arvonta striimataan suorana lähetyksenä Veikkauksen kotisivuilla.

Koska Veikkausliigan, Ykkösen ja Kakkosen joukkueet tulevat mukaan vasta kierrokselle 3, eivät kaikki osallistujat vielä torstain arvonnassa ole mukana. Siinäkin arvotaan silti ensimmäinen ottelu tai ensimmäiset ottelut 258 joukkueelle – toisin sanoen kaikille joukkueille Kolmosesta alaspäin sekä ikämiesjoukkueille.

Joukkueet on jaettu arvonnassa yhdeksään maantieteelliseen koriin. Koreissa 1-5 pelataan myös tasauskierros, mutta koreissa 6-9 aloitetaan suoraan kierrokselta 1, koska niissä joukkueita on vähemmän. Alueellinen korijako näyttää tältä:

Kori 1: Ahvenanmaa, Turku, Raasepori, Salo, Länsi-Uusimaa (33 joukkuetta)
Kori 2: Pääkaupunkiseutu 1 (45 joukkuetta)
Kori 3: Pääkaupunkiseutu 2 (44 joukkuetta)
Kori 4: Lahti, Kymenlaakso, Etelä-Karjala, Keski-Uusimaa (39 joukkuetta)
Kori 5: Pori, Rauma, Tampere, Häme (39 joukkuetta)
Kori 6: Pohjanmaa, Etelä-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa (18 joukkuetta)
Kori 7: Pohjois-Karjala, Keski-Suomi, Etelä-Savo (18 joukkuetta)
Kori 8: Pohjois-Savo, Kainuu (12 joukkuetta)
Kori 9: Pohjois-Pohjanmaa, Lappi, Kemi-Tornio (10 joukkuetta)

0-kierroksella pelaa kaikkiaan 52 joukkuetta, joista 26 pääsee jatkoon. Kierroksella 1 joukkueita on 232, joista kakkoskierrokselle etenee 116. Arvonnan aikataulu on seuraava:

Arvonta 1: 13.00 (Korit 1, 2 ja 9)
Arvonta 2: 13.50 (Korit 3, 4 ja 8)
Arvonta 3: 14.40 (Korit 5, 6 ja 7)

Cupissa aloittaa tässä vaiheessa 69 Kolmosen, 59 Nelosen, 72 Vitosen, 43 Kutosen ja kahdeksan Seiskan joukkuetta, sekä kahdeksan ikämiesjoukkuetta (M35). Jokaisessa otteluparissa, joissa joukkueet pelaavat eri sarjatasoilla, alemman sarjatason joukkue saa kotiedun. M35-joukkueet rinnastetaan Vitosen joukkueisiin.

Ensimmäisten kierrosten arvonnasta voi lukea tarkempia tietoja Palloliiton kotisivuilta täältä. Kakkoskierroksen arvonta järjestetään erikseen torstaina 27.1., viikkoa alkukierrosten jälkeen.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.