Valioliigan hallitseva mestari ja sarjaa tälläkin hetkellä johtava Manchester City tuskin tekee tammikuussa hankintoja.

Kesällä tarina on kuitenkin toinen. The Athleticin mukaan toissijaisina hankintoina haussa on vasen pakki ja keskikentän keskustan pelaaja. Lähteen mukaan City laittaa kuitenkin kaiken peliin kärkipelaajan suhteen. Sellaisen englantilaisjätti hankkii varmasti.

Athleticin tietojen mukaan Dortmundin norjalaistähti Erling Håland on käytännössä ainoa todellinen vaihtoehto Cityn papereissa. Hänelle tultaneen tekemään suorastaan karmean kova tarjous kesällä.

Lehden mukaan City ja Hålandin edustajat tulevat tapaamaan tulevien viikkojen aikana. Norjalaistykki itse on antanut ymmärtää haluavansa Espanjaan.

Ennen kaikkea Real Madrid on jo pidemmän aikaa patsastellut Hålandin todennäköisimpänä seurana. Athleticin mukaan yhtälön suuri muuttuja on PSG:n Kylian Mbappé.

Tiettävästi Håland ei halua samaan joukkueeseen ranskalaistähden kanssa jakamaan hyökkäyksen valokeilaa. Tästä syystä Barcelona on ollut vahvasti puheissa mukana myös.

Athleticin mukaan on hyvin epätodennäköistä, että katalonialaisjätti pystyisi edes parantuneella taloustilanteellaan kilpailemaan muiden suurseurojen kanssa rahallisesti.

Jäljelle jäävät toki silti Bayern München, PSG ja Manchester United. Lähteen mukaan tilanne on silti kehittymässä siihen suuntaan, että Real Madridin hankkiessa Mbappén, suuntaa Håland kohden Etihad Stadiumia.

Jos Citylle jää luu kouraan norjalaishyökkääjän kanssa, niin Athleticin mukaan varavaihtoehdot ovat ruotsalaispelaaja Alexander Isak ja Fiorentinan serbikärki Dušan Vlahović.

Myös uudet neuvottelut Harry Kanen kanssa ovat mahdollisia, mutta City ei suostu 29-vuotiaasta Englannin maajoukkuekapteenista enää maksamaan edes viime kesän summaa.