”Tupla-Pukki” on suomalaisessa jalkapalloilussa epäilemättä jo jonkinmoinen käsite. Toki Tuplapukki – saksaksi Doppelbock – tunnetaan myös olutpiireissä, mutta futikseen aihe on liittynyt sikäli, että Teemu Pukki on pelannut seurajoukkueurallaan kaikkiaan 29 tasan kahden maalin peliä, ja niistä 12 nykyisessä seurassaan Norwichissa. Maajoukkueessa Pukilla on tasan kahden maalin pelejä seitsemän (tilastojen lähteenä Transfermarkt).

Kenties Tupla-Pukin rinnalle tarvittaisiin nyt myös termi ”Tupla-Jolle”, sillä Pukin hyökkääjäkollega Huuhkajista, Joel Pohjanpalo, pelasi sunnuntaina jo kolmannen kahden maalin pelinsä Turkin Superliigassa. 27-vuotias Pohjanpalo siirtyi syyskuussa lainapestille turkkilaiseen Caykur Rizesporiin. Ennen tätä iltaa kauden maalisaldo näytti viittä, mutta nyt Pohjanpalo nosti lukeman seitsemään.

Rizesporin päivän vastus oli Turkin suurimpiin seuroihin lukeutuva Besiktas. Vierasjoukkue siirtyi johtoon ensimmäisellä puoliajalla, kun Chelseasta hyvin muistettava Michy Batshuayi osui rangaistuspotkusta. Rizespor ja Pohjanpalo näyttivät kuitenkin toisella puoliajalla kyntensä.

[readmore from=Pohjanpalo-Joel]

Pohjanpalon illan ensimmäinen maali syntyi 56. peliminuutilla. Neljä minuuttia myöhemmin 17-vuotias Emirhan Ilkhan vei Besiktasin uudelleen johtoon, mutta Pohjanpalon illan toinen maali tasoitti 68. peliminuutilla loppunumeroiksi 2-2.

Pohjanpalon kaksi ensimmäistä maalia Turkissa syntyivät lokakuun alussa suurseura Galatasarayn verkkoon. Joulukuussa hän osui kahdesti Göztepeä vastaan ja ”vain” kerran Sivassporia vastaan. Tänään oli taas kahden maalin illan aika, kun Besiktas sai todistaa suomalaisen viimeistelytaitoja.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Noxwin Türkiye

@NoxwinTurkiye
Rize'de arka arkaya goller!

#ÇaykurRizespor 2 - 2 #Beşiktaş
⚽️56' Joel Pohjanpalo
⚽️68' Joel Pohjanpalo

⚽️25' Michy Batshuayi
⚽️60' Emirhan İlkhan

#RİZvBJK

Pohjanpalo otettiin lisäajan alkajaisiksi vaihtoon, kun molemmat joukkueet kymmenellä pelaajalla. Ulosajot tulivat lähes perätysten viitisen minuuttia ennen pelin loppua.

Enempää maaleja ei kuitenkaan nähty, vaan pisteet pantiin tasajakoon. Rizespor jatkaa sarjassa edelleen toiseksi viimeisenä putoamisviivan alapuolella. Besiktas on 20 joukkueen sarjassa sijalla yhdeksän. Superliigaa johtaa ylivoimaisella kymmenen pisteen erolla Trabzonspor.

Joel Pohjanpalo on seitsemällä maalillaan Rizesporin kauden paras maalintekijä, ja koko sarjan maalitilastossa jaetulla seitsemännellä sijalla. Maalipörssiä johtaa 11 maalia tehnyt Fatih Karagümrükin serbialaishyökkääjä Aleksandar Pesic.

Juttua muokattu 9.1. kello 21.16. Aiemmin kerroimme Besiktasin pelanneen viitisen minuuttia ylivoimalla, mutta tosiasiassa molemmilta joukkueilta ajettiin yksi pelaaja ulos.