Argentiinan A-maajoukkueen tähtihyökkääjä Lautaro Martínez uskoo, että Lionel Messi voitti uransa seitsemännen Ballon d’Orin pitkälti Copa Américan ansiosta.

Messin, 34, valinta vuoden parhaaksi pelaajaksi aiheutti paljon keskustelua, sillä argentiinalaistähden vuosi oli kaksijakoinen. Kevätkaudella hän loisti Barcelonassa, mutta syyskausi uudessa seurassa Paris Saint-Germainissa ei sujunut odotetulla tavalla.

Samanaikaisesti Robert Lewandowski, joka sijoittui Ballon d’Or -äänestyksessä kakkoseksi, oli ilmiliekeissä ja latoi maaleja tasaisen tappavaan tahtiin läpi vuoden. Puolalaishyökkääjä onnistui myös rikkomaan Bundesliigan yhden kauden maaliennätyksen, jota Gerd Müller piti hallussaan 49 vuoden ajan.

Internazionalea seurajoukkuetasolla edustava Martínez uskookin, että ratkaiseva ero näiden kahden pelaajan välillä syntyi lopulta maajoukkuepeleissä. Messi toimi kesällä Argentiinan kapteenina, kun maa voitti Copa Américan 28 vuoden tauon jälkeen.

– Argentiina ei ollut voittanut arvoturnausta 28 vuoteen, joten se [Copa Américan voitto] oli uskomaton tunne, Martínez sanoi Inter TV:n haastattelussa.

Se oli meidän unelmamme ja myös Messin unelma. Hän on pelannut maajoukkueessa pitkään, ja oli unohtumatonta voittaa pokaali Maracanassa.

– Se oli tärkeä tavoite ja saavutimme sen hyvällä joukkuehengellä yhdessä Messin kanssa, joka on johtajamme.

– Messi on maailman paras pelaaja. Hän on voittanut Ballon d’Orin seitsemän kertaa ja se kertoo kaiken. Uskon, että Copa América oli erittäin tärkeä tekijä hänen Ballon d’Or -voittoa ajatellen.