Huuhkajien viime kesän EM-miehistön jäsen Joni Kauko teki lauantaina toisen maalinsa viikon sisällä Intian Superliigassa. Kaukon joukkue ATK Mohun Bagan kohtasi Kerala Blastersin tärkeässä kärkipään kamppailussa, ja suomalainen vastasi pelin viimeisestä maalista.

Kerala oli jo kiinni kolmessa pisteessä uruguaylaisen Adrian Lunan kahdella maalilla, kun lisäajalle mentiin tilanteessa 2-1. Meneillään oli jota kuinkin viimeinen hyökkäys – lisäajan 7. minuutilla – kun pallo pelattiin 20 metriin Kaukolle. Hän otti haltuun, kuljetti sivulle pelaten jalan vapaaksi ja tykitti. Keralan maalivahti Prabhsukhan Singh sai vähän käsiään väliin, mutta ei pystynyt estämään maalin syntyä.

Kaukon maali on nähtävissä alla olevassa klipissä. Tämän linkin takaa puolestaan löytyy koko ottelukooste, jossa Kaukon maaliin johtanut tilanne alkaa ajassa 6:23.

Juttu jatkuu klipin jälkeen.

Kerala Blasters sai ottelun toisella puoliajalla viisi keltaista korttia, ja myös Mohun Bagan yhden, jonka otti juuri Kauko. Lisäajan toisella minuutilla Mohun Baganin Prabir Dasille puolestaan nousi suora punainen, kun hän repi vastustajan nurin vastahyökkäyksen käynnistyessä. Das oli tullut kentälle vain viisi minuuttia aiemmin.

Hyväntuulinen Kauko oli haastattelussa tyytyväinen pisteeseen, ja luonnehti ottelua lämmintunnelmaiseksi. Haastattelu näkyy jutun lopussa olevassa twiitissä.

[readmore from=Kauko-Joni]

ATK Mohun Bagan on ollut hyvässä vireessä, sillä sen kauden ainoat kaksi tappiota ovat joulukuun alusta. Tällä hetkellä joukkue on sarjassa kolmantena, kun runkosarjaa on jäljellä sen osalta enää neljä ottelua. Kärkipaikkaa pitävä Hyderabad on kaksi pistettä edellä ottelun enemmän pelanneena. 11 joukkueen sarjasta neljä parasta jatkaa pudotuspeleihin. Lauantain vastustaja Kerala Blasters on sijalla neljä.

Joni Kaukon 14 ottelun tehosaldo on nyt kaksi maalia ja viisi maalisyöttöä. Kauko on sarjan syöttötilastossa jaetulla viidennellä sijalla.

Indian Super League

@IndSuperLeague
🗣️ "The game was really hard!"

@atkmohunbaganfc's equaliser man @JoniKauko expresses his thoughts after a hard-fought battle against @KeralaBlasters!

#KBFCATKMB #HeroISL #LetsFootball #KeralaBlastersFC #ATKMohunBagan