Kamerunin maajoukkueen pelaajat lahjoittavat bonusrahansa Afrikan mestaruusturnauksen katsomotragedian uhreille, kertoo ESPN.

Kahdeksan ihmistä kuoli viime viikon maanantaina ja 38 loukkaantui – seitsemän heistä vakavasti – kun he jäivät Ombélé-stadionin ulkopuolella rynnivien ihmisten jalkoihin ennen isäntämaa Kamerunin ja Komorin välistä neljännnesvälierää.

Jokaisen Kamerunin pelaajan on määrä saada noin 75 000 euron suuruinen bonus heidän selviydyttyä turnauksessa pudotuspeleihin.

Maajoukkueen tiedottaja on vahvistanut ESPN:lle, että pelaajat pyysivät Kamerunin jalkapalloliiton puheenjohtajalta Samuel Eto’olta, että heidän bonuksensa maksetaan katsomotragedian uhreille, mihin pelaajalegenda suostui.

– On pelaajista kiinni, mitä he tekevät rahoillaan, kuului Eto’on viesti pelaajille.

Afrikan jalkapalloliitto ilmoitti viime viikonloppuna, että tragediasta saamansa raportin perusteella Ombélé-stadion voidaan avata käyttöön välierävaihetta ja loppuottelua varten lisäturvatoimenpiteiden kera.

Kamerunin presidentti Paul Biya ilmoitti viime viikolla, että hallitus käynnistää traagisen tapaturman syistä myös oman tutkintansa.

Maan urheiluministeri Narcisse Mouelle Kombi kertoi perjantaina joitakin yksityiskohtia tehdyistä havainnoista.

Kombi kertoi lehdistölle, että hallituksen havaintojen mukaan ”kannattajien ja katsojien massiivinen ja myöhäinen tulva aiheutti tungoksen” ja että poliisi ”sulki väliaikaisesti eteläisen sisäänkäynnin katsojien tulvan vuoksi, kun muut sisäänkäynnit olivat toiminnassa”.

Hän lisäsi, että eteläisen sisäänkäynnin portin avaamista jatkettiin ”holtittomasti”, mikä aiheutti ryntäyksen.

Turnausta jatketaan tiistaina ja keskiviikkona, kun finaalipaikoista taistellaan Burkina Fason ja Senegalin sekä Kamerunin ja Egyptin välisissä otteluissa. Pronssiottelu ja finaali pelataan ensi sunnuntaina.