Voi olla mahdollista, että lähivuosina pelataan useita jalkapallon arvoturnauksia Euroopan suurimmissa jalkapallomaissa putkeen. Kerroimme maanantaina, että vuoden 2028 miesten EM-kisojen isännyyttä hakevat yhteishakemuksella Iso-Britannia (Englanti, Wales, Skotlanti ja Pohjois-Irlanti) ja Irlanti. Espanjan ja Portugalin yhteishakemus on puolestaan toistaiseksi ainoa virallinen hakemus vuoden 2030 MM-kisojen isännöimiseksi.

Keskiviikkona jatkoa saatiin Italiasta, kun Italian jalkapalloliitto ilmoitti virallisesti, että Italia hakee vuoden 2032 EM-kisojen isännyyttä. Italia harkitsi alustavasti myös vuoden 2028 kisojen järjestelyoikeuden hakemista, mutta päätti satsata vuoteen 2032 Ison-Britannian ja Irlannin tiedotuksen jälkeen. Toistaiseksi muita hakijoita kisoille ei ole.

Virallinen hakuprosessi vuosien 2028 ja 2032 EM-kisojen isännöimiseksi käynnistyy 23. maaliskuuta, joten Italia oli hyvissä ajoin liikkeellä. Lopulliset, viimeistellyt hakemukset täytyy jättää 12.4.2023 mennessä. UEFA päättää molempien turnausten järjestäjämaista syyskuussa 2023. Spekulointia käydään samaan aikaan siitä, laajenevatko vuosien 2028 ja 2032 EM-kisat 32 maan turnauksiksi.

Vuoden 2028 isänniksi vaihtoehtoina Britteinsaarille ovat toistaiseksi ainakin alustavaa kiinnostusta esittäneet Turkki sekä yhteishakemuksella Romania, Kreikka, Bulgaria ja Serbia.

Seuraavat, vuoden 2024 MM-kisat järjestetään Saksassa. Vuoden 2026 MM-kisat pelataan puolestaan Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Meksikossa.

Vuoden 2030 MM-isännistä päätetään vasta vuoden 2028 ja 2030 EM-isäntien jälkeen, vuonna 2024. Espanjan ja Portugalin yhteishakemuksen kanssa kilpailevat näillä näkymin ainakin Etelä-Amerikan yhteishakemus (Uruguay, Argentiina, Chile ja Paraguay) sekä Marokon hakemus.