Kemissä tehdään jälleen uutta tulemista jalkapallon saralla. PS Kemi Kings palaa jalkapallokartalle, kun se otti Kemi City FC:n paikan Kolmosesta. Nyt PS Kemi tiedotti uudesta pääomistajasta, Mark Ellisistä.

Kemissä on soudettu ja huovattu viime vuosina PS Kemin ympärillä. PS Kemi putosi kauden 2018 päätteeksi Veikkausliigasta. Sen jälkeen taloudellinen ahdinko vei seuran konkurssiin ja sen raunioille rakentui uusi viritelmä Kemi City FC.

Kemi City FC putosi viime kauden päätteeksi Kakkosesta ja lopulta toiminta loppui seinään. Kemi City FC:n taustalla olleen englantilaisen markkinointiyhtiö Redstriken panos jäi lopulta varsin vaatimattomaksi.

Kemi City FC:n tavoitteet olivat korkealla vuonna 2019, kun seura perustettiin.

– Vuosi kerrallaan mennään ylöspäin ja meillä on sellaiset suunnitelmat, että 4-5 vuoden päästä pelataan Euroopan Cupin paikoista ja ollaan vähintään Veikkausliigassa, Kemi Football Oy:n hallituksen jäsen Arto Hakala kommentoi tuolloin Ylelle.

Nyt Kemi City FC on kuopattu, ja on taas aika pelata jalkapalloa PS Kemin nimissä. PS Kemi Kings lähtee rakentamaan nousua pohjoisen Kolmosesta uuden pääomistajan avulla. Englantilainen Mark Ellis on yhdessä sijoittajaryhmänsä kanssa hankkinut enemmistöosuuden PS Kemi Kingsin sarjapaikkaa hallinoivasta yhtiöstä IASA Europe Oy:stä.

Ellis omistaa myös leedsiläisen RIASA Academyn, jonka kanssa on määrä tehdä läheistä yhteistyötä. Ellis vietti pelaajaurastaan 14 kautta englantilaisessa Bradford Cityssä. Kemissä Ellis on tuttu kasvo jo monen vuoden takaa.

– Olen aina viihtynyt hyvin Kemissä vuosittaisilla vierailuilla ja olen saanut täältä paljon ystäviä. Siksi olin iloinen tilaisuudesta olla mukana tässä hankkeessa. Tavoitteena on kehittää seuraa maltilla, mutta meillä on samalla halu laadukkaalla tekemisellä päästä pelaamaan Suomen korkeimmalla tasolla taas jossain kohtaa. Siihen ei kiirehditä, eikä joukkueelle aseteta nousupakkoa, Ellis kertoo PS Kemi Kingsin nettisivuilla.

[readmore from=ps-kemi]

Miesten joukkueen lisäksi myös naisten edustusjoukkueeseen, PS Kemi Queensiin, aiotaan panostaa.

– Tämä tarjoaa valtavan jännittävän mahdollisuuden sekä RIASAlle että kaikille opiskelijoillemme. Yhteistyöseura Suomessa avaa hienon väylän sekä mies- että naispuolisille RIASA-opiskelijoille, jolloin he voivat jatkaa pelaamista ammattimaisessa ympäristössä sekä mahdollisuuden tulla nähdyiksi, matkallaan kohti unelmaa ammattilaiskentillä, Ellis taustoittaa.

Yksi elinehto uuden seuran tulevaisuudelle on Kemin jalkapallo-olosuhteiden kehittäminen.

– Ajatuksena on, että kunhan harjoitteluolosuhteet saadaan Kemissä kuntoon, ei ole pakko lähteä opiskelujen takia isompiin kaupunkeihin. Toki tällä hetkellä harjoitusolosuhteet ovat surkealla tolalla ja toivoisimme asiaan pikaista parannusta. Samalla kun on nähtävissä, että Kemissä käy kova muuttoliike Ouluun ja muualle, niin tämä olisi merkittävä tekijä sen hidastamiseksi.