Skotlannin Mestaruussarjassa pelaava Raith Rovers on ilmoittanut, että se ei aio peluuttaa hankkimaansa hyökkääjää David Goodwillieä. Seura on myös sanonut käyvänsä pelaajan kanssa hänen sopimusasioitaan läpi.

Raith Rovers joutui ankaran kritiikin kohteeksi päätöksestään hankkia Goodwillie, 32, joka todettiin raiskaajaksi ja määrättiin maksamaan vahingonkorvauksia siviilioikeudenkäynnissä vuonna 2017.

Uutisoimme aiemmin tällä viikolla, että Goodwillien siirto Raithin riveihin aiheutti ison vastareaktion niin seuran sisällä kuin sen ulkopuolella.

Suosituista rikosromaaneistaan tunnettu kirjailija Val McDermid ilmoitti, että hän lopettaa seuran kannattamisen, eikä aio enää toimia Roversin paitasponsorina. Raith Roversin naisten joukkueen kapteeni Tyler Rattray taas ilmoitti, että hän jättää seuran välittömästi kymmenen vuoden palveluksen jälkeen. Myös Raith kannattajien yhteyshenkilö Margie Robertson erosi tehtävästään.

Torstaina Raith pahoitteli hankintaa koko seurayhteisöltä.

– Haluan ensinnäkin pyytää koko sydämestäni anteeksi kannattajiltamme, sponsoreiltamme, pelaajiltamme ja laajemmalta Raith Rovers -yhteisöltä viime päivien aiheuttamaa ahdistusta ja vihaa, kommentoi Raithin puheenjohtaja John Sim seuran tiedotteessa.

– Me erehdyimme.

– Alkuperäistä päätöstä tehdessämme keskityimme aivan liikaa jalkapalloon liittyviin asioihin emmekä tarpeeksi siihen, mitä tämä päätös merkitsisi seuralle ja koko yhteisölle.

– Parin viime päivän aikana kuuntelimme tarkasti kannattajia, jotka ottivat yhteyttä, ja olen hyvin kiitollinen heidän rehellisyydestään. Puheenjohtajana, hallituksena ja johtoryhmänä olemme kaikki saaneet kovan mutta arvokkaan opetuksen.

– Olemme kaikki katkerasti pahoillamme tästä hyvin valitettavasta episodista, ja olemme nyt täysin sitoutuneet korjaamaan asiat. Voin siksi vahvistaa, että Raith Roversin hallituksen kokouksen jälkeen Raith Rovers ei valitse [kokoonpanoonsa] kyseistä pelaajaa, ja aloitamme pelaajan kanssa keskustelut hänen sopimusasioistaan.

Goodwillie ei ehtinyt hankintansa jälkeen pelaamaan Raith Roversissa. Hänellä ja seuralla on kesään 2024 kestävä sopimus.