Christian Eriksen teki lauantaina näyttävän paluun maajoukkuepaitaa, kun Tanska kohtasi ystävyysottelussa Hollannin.

Eriksen, 30, tuli vaihdosta kentälle toiselle puoliajalle ja teki heti ensikosketuksellaan upean maalin. Tanskalaistähti tykitti pallon yläkulmaan vain kaksi minuuttia kentälle pääsynsä jälkeen ja kavensi pelin 3-2:een.

Seurajoukkuetasolla Brentfordia edustava Eriksen esiintyi ottelussa muutenkin pirteästi. Hän loi joukkuekavereilleen rutkasti maalipaikkoja ja oli itse lähellä onnistua toistamiseen maalinteossa ottelun lopussa. Lisämaaleja Tanska ei onnistunut kuitenkaan tekemään ja Hollanti voitti ottelun lopulta 4-2-lukemin.

Eriksen osoitti ottelussa, että hän on edelleen huipputason pelaaja. Tanskan maajoukkuetähti sanoo olevansa ylpeä siitä, että pystyy yhä pelaamaan korkealla tasolla huolimatta viime kesän sydänpysähdyksestä, mikä piti hänet sivussa pitkään.

– Olin iloinen siitä, että sain näyttää pystyväni edelleen pelaamaan tällä tasolla, Eriksen kommentoi maajoukkuepaluunsa jälkeen.

– Tuntuu, etten ole koskaan ollut poissa joukkueesta. Paluu maajoukkueeseen oli tunteikas heti, mutta en ole juurikaan jättänyt pelejä väliin viimeisen 10 vuoden aikana, joten olen kuin osa perhettä.

Eriksen sai hollantilaisyleisöltä raikuvat suosionosoitukset kentälle tullessaan. Ottelu pelattiin Johan Cruijff Arenalla, joka on Ajaxin kotistadion. Tanskalainen pelasi Ajaxissa vuosien 2009-13 välisenä aikana.

– Tunsin oloni erittäin tervetulleeksi [hollantilaiskannattajien toimesta]. Olen ollut täällä [Ajaxissa] aiemmin urallani monta vuotta, joten tietysti he tuntevat minut, mutta se oli erittäin sydäntä lämmittävä vastaanotto, Eriksen kiittää.

ESPN FC

@ESPNFC
Just 9 months after Christian Eriksen suffered a cardiac arrest at the Euros, he's back playing for Denmark.

Incredible ❤️

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.