Real Madridin päävalmentaja Carlo Ancelotti otti vastuun joukkueensa luokattomasta esityksestä sunnuntain El Clásicossa Barcelonaa vastaan.

Sarjan piikkipaikaa miehittävä Los Blancos isännöi Barcelonaa kotikentällään, mutta madridilaisyleisö joutui pettymään pahemman kerran, sillä Barcelona voitti ottelun murskalukemin 4-0. Yksittäisiä pilkahduksia lukuun ottamatta Madrid ei aiheuttanut vierasjoukkueelle juuri minkäänlaista päänvaivaa hyökkäyspäässä.

Tauolle mentäessä ottelu oli 2-0 Barcelonan hyväksi, joten oli selvää, että Madridin olisi muutettava jotain pelaamisessaan. Muutokset epäonnistuivat kuitenkin täydellisesti, sillä ottelu oli loppulukemissaan jo 51 minuutin jälkeen.

– Se oli rankkaa, koska tämä on Clásico. Pelaamme kannattajien puolesta, kun pelaamme Barcelonaa vastaan, kommentoi Ancelotti Goalin mukaan.

– Olemme hävinneet taistelun. Meillä on vielä etulyöntiasema [mestaruustaistossa] ja meidän on pysyttävä rauhallisina ja saatava loukkaantuneet pelaajamme takaisin.

– Olimme tunnistamattomia, kaikki meni pieleen. Meidän on unohdettava se ja jatkettava eteenpäin. Minä, valmentaja, olen syyllinen.

Real Madrid johtaa La Ligaa yhdeksän pisteen erolla Sevillaan, kun yhdeksän kierrosta on pelaamatta. Ottelun vähemmän pelannut Barcelona on kolmannella sijalla, kolmen pisteen päässä Sevillasta.