Suomalaistuomari Lina Lehtovaara sai kunnian tehdä tiistaina Naisten Mestarien Liigan historiaa. Tiistain kahdessa puolivälieräottelussa oli ensimmäistä kertaa käytössä videotuomarijärjestelmä VAR, ja Lehtovaarasta tuli ensimmäinen tuomari, joka tuomitsi kilpailussa rankkarin videotarkistuksen jälkeen.

Arpa heitti puolivälieriin vastakkain Real Madridin ja mestaruutta puolustavan Barcelonan. Real Madrid siirtyi jo kahdeksannella minuutilla yllätysjohtoon Olga Carmonan maalilla, ja roikkuikin johtoasemassa kolme varttia.

Sitten Real Madridin puolustusalueella tapahtui poleeminen tilanne. Barcelonan Caroline Graham Hansen tavoitteli palloa rangaistusalueella, kun Carmona potkaisi häntä palloa tavoitellessaan vatsan seutuville.

40-vuotias Lehtovaara ei tuominnut tilanteesta ensin rikkettä, mutta sai VAR-kopista tietoa mahdollisesta rangaistuspotkun arvoisesta rikkeestä korvanappiinsa. Neuvonpidon jälkeen suomalainen päätti mennä itse tarkistamaan tilanteen, ja hetken asiaa pohdittuaan päätti viedä pallon pilkulle. Ottelun varsinainen tuomarinelikko oli kokonaisuudessaan naisia, mutta VAR-kopissa istui kaksi miestuomaria, sillä naisten otteluissa VAR ei ole vielä kovin laajasti käyttöön levinnyt.

Muutama kuukausi sitten Ballon d’Orin voittanut Alexia Putellas laukoi rankkarista pallon verkkoon ja tasoitti tilanteeksi 1-1. Clàudia Pina teki Barcelonalle myöhemmin voittomaalin ja Putellas sinetöi lisäajan neljännellä minuutilla loppunumeroiksi 1-3. Otteluparin toinen osa pelataan loppuunmyydyllä Camp Noulla ensi viikon keskiviikkona.

Real Madridin pelaajat ja kotiyleisö protestoivat Lehtovaaran ratkaisua, joka kuitenkin oli pelin selostajien mielestä oikea. Sosiaalisessa mediassa päätös sai enemmän kritiikkiä kuin kiitosta osakseen. Tilanteen voi katsoa alla olevasta klipistä.

🇪🇸🎙👉 youtu.be/-CZ9we2KnRI

Tiistain toisessa ottelussa PSG voitti vieraskentällä Bayern Münchenin 2-1. Keskiviikon ensimmäisessä pelissä nähtiin puolestaan tähän saakka suurin yllätys, kun Juventus kellisti kotonaan Lyonin 2-1.

Lyon johti peliä Catarina Macarion 8. minuutin maalilla pitkään, mutta peli sai käänteen, kun Ellie Carpenter repi keskialueella karkumatkalle pääsemässä olleen Juventuksen pelaajan nurin ja sai suoran punaisen kortin. Cristiana Girelli ja Agnese Bonfantini tekivät torinolaisille maalit, ja niin Juventus pääsee toiseen osaotteluun maalin johtoasemasta. Helmarien Tuija Hyyrynen istui koko pelin Juventuksen vaihtopenkillä.

Neljäs ottelu Arsenal-Wolfsburg pelataan myöhemmin keskiviikkoiltana, alkaen kello 22.