Manageri Carlo Ancelotti näyttää olevan matkalla kohti saavutusta, johon kukaan ei ole aiemmin yltänyt.

Italialaisen luotsaama Real Madrid pitää tiukasti La Ligan piikkipaikkaa hallussaan. Mikäli se kaataa maanantai-iltana Mallorcan, venyy ero kakkospaikan Sevillaan jo 10 pisteen mittaiseksi.

Mikäli Ancelotti Los Blancosin mestaruuteen johtaa, tulee hänestä ensimmäinen manageri joka on joukkueineen voittanut jokaisen Euroopan Top 5 -sarjan.

Tätä nykyä 62-vuotias valmentaja on Realin puikoissa jo toistamiseen, mutta ei ole aiemmin onnistunut nappaamaan La Ligan voittoa. Valioliigamestaruutta hän juhli Chelsean kanssa kaudella 2009-2010, Scudetton noustessa Italiassa AC Milanissa jo kuutta vuotta aiemmin. Kaudella 2012-203 Paris Saint-Germain voitti Ranskan liigan Ancelottin komennossa, Bayern München puolestaan samoilla ohjaksilla kaudella 2016-2017.

Ancelotti lähti Realiin kesken Valioliigan Evertonin kanssa solmimaansa sopimuskautta. Toffees on tällä kaudella menestynyt surkeasti, ensin Rafael Benítezin, sitten Frank Lampardin kanssa. Perinteinen pääsarjaseura on konkreettisesti putoamisuhan alla, tätä kirjoitettaessa valioliigataulukon sijalla 17.