Ruotsin haaveet toisesta peräkkäisestä MM-turnauksesta kaatuivat, kun se hävisi tiistaina Puolassa ratkaisevan karsintaottelun 0-2. Puolan valmentajana vasta tammikuun lopussa aloittanut ja vasta toisen maaottelunsa valmentanut Czesław Michniewicz totesi pelin jälkeen suoraan, että Ruotsin pelitapa oli hänelle etukäteen arvattavissa.

Michniewiczin mielestä kaikki Ruotsin taktiset valinnat sopivat Puolalle erinomaisesti.

– Meille sopi erittäin hyvin, että Dejan Kulusevski pelasi laidalla. Me hallitsimme keskustaa koko ajan. Se oli meille hyvä, sillä pelkäsimme aluksi Emil Forsbergin ja Kulusevskin pelaavan keskellä, sillä siellä he ovat vaarallisia, Michniewicz totesi medialle pelin jälkeen Expressenin mukaan.

– Me tiedämme, miten ruotsalaiset pelaavat. He pelaavat todella hyvää jalkapalloa, mutta ennalta-arvattavaa. Sen tietää jo etukäteen, miten he tulevat pelaamaan.

– En halunnut kohdata Tshekkiä, sillä heidän pelaamistaan on vaikeampaa lukea. Ruotsilla on ennalta-arvattava pelitapa, Puolan valmentaja sivalsi.

Sekin oli Michniewiczin mieleen, että Ruotsi jätti Viktor Claessonin penkille ja peluutti toppariparina Marcus Danielsonia ja Victor Lindelöfiä.

– Pelaajimme osasivat lukea kaikki syötöt, jotka Danielsonilta ja Lindelöfiltä lähtivät.

[readmore from=MM-karsinnat]

52-vuotias valmentaja kertoi jo ennen peliä, kuinka hyvin hän oli valmistautunut Ruotsin kohtaamiseen. Sen hän avasi jopa humoristiseen tyyliin.

– Tiedän jopa ihan liikaa ruotsalaispelaajista.

– Tiedän, kuka Ruotsin pelaaja on vihainen toiselle siitä, että tämä sai vuoden pelaajan palkinnon. Tiedän, kenen koiralla on maajoukkuepaita yllään. Minulla on Ruotsin pelaajat mielessäni sekä hereillä ollessani että nukkuessani, Michniewicz heitti.