Veikkausliigaan on siirtynyt alkavalle kaudelle paljon mielenkiintoisia nimiä.

Olemme koonneet tähän artikkeliin Transfermarkt-sivuston arvioiden pohjalta sarjan kymmenen arvokkainta pelaajaa.

Sivusto ei pohjaa pelaajien markkina-arvojen arvioitaan minkään algoritmin varaan, mutta Transfermarkt kertoo painottavansa arvioita tehdessään muun muassa pelaajan ikää, suoritustasoa seura- ja maajoukkueissa, sarjan tasoa urheilullisessa ja taloudellisessä mielessä sekä pelaajan mainetta.

Veikkausliigan kymmenen arvokkaimman pelaajan joukossa on kuusi nimeä, jotka ovat siirtyneet sarjaan täksi kaudeksi. Suomalaisia pelaajia kymmenen kärkeen mahtuu neljä kappaletta.

10. Jukka Raitala, HJK – 400 000 euroa

Huuhkajissa 63 kertaa esiintynyt Raitala, 33, palasi täksi kaudeksi Suomeen pelattuaan yli vuosikymmenen ulkomailla.

Hän lähti aikanaan Klubista maailmalle ja kierteli ensin Saksassa, Espanjassa, Hollannissa, Tanskassa ja Norjassa ennen kuin siirtyi vuonna 2017 Yhdysvaltojen Major League Socceriin. MLS:ssä Raitala edusti Columbus Crew’ta, CF Montréalia ja Minnesota Unitedia.

Korkeimmillaan Raitalan arvo lokakuussa 2008, jolloin hän oli 20-vuotias. Tuolloin Transfermarkt-arvioi hänet 1,5 miljoonan euron arvoiseksi.

9. Nika Sitchinava, KuPS – 400 000 euroa

Georgialaiskärki Sitchinava, 27, liittyi maaliskuussa KuPS:n riveihin Ukrainan pääsarjaseurasta Kolos Kovalivkasta. Hänen lainasopimuksensa kuopiolaisten kanssa ulottuu kesäkuun loppuun ja sisältää option myös loppukaudesta. Ukrainan Valioliiga on parhaillaan keskeytetty Venäjän hyökkäyksen takia.

Sitchinava on viettänyt valtaosan ammattilaisurastaan Ukrainan kahdella korkeimmalla sarjaportaalla. Ukrainan pääsarjassa hänellä on tilillään 39 ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä seitsemän maalia ja syöttänyt viisi.

Korkeimmillaan Sitchinavan arvo oli viime kesäkuussa, jolloin Transfermarkt arvioi hänet puolen miljoonan euron arvoiseksi.

8. Conor Hazard, HJK – 400 000 euroa

Pohjois-Irlannin A-maajoukkueessakin esiintynyt Hazard, 24, siirtyi Klubin tolppien väliin täksi kaudeksi lainalle Skotlannin suurseurasta Celticistä.

Hazard on ottelumäärissä mitattuna vielä varsin kokematon maalivahti, sillä hänellä on tilillään vasta kuusi ottelua miesten pääsarjatasolla. Muut 33 sarjaotteluaan hän on pelannut Skotlannin toiseksi korkeimmalla sarjaportaalla.

Nykyiseen markkina-arvoonsa Hazard nousi viime vuoden tammikuussa.

7. Diogo Tomas, KuPS – 450 000 euroa

Tomas, 24, on noussut viime vuosina Veikkausliigan arvostetuimpien toppareiden joukkoon.

Isokokoinen Ilveksen kasvatti on saamassa pian täyteen sata ottelua Suomen pääsarjassa. Hänet nimettiin viime kaudella jalkapallotoimittajien valitsemaan tähdistöjoukkueeseen.

Tomasin arvo on moninkertaistunut parin viime vuoden sisällä hurjaa vauhtia. Vielä toukokuussa 2020 Transfermarkt arvioi hänet 100 000 euron arvoiseksi.

6. Paulo Ricardo, KuPS – 450 000 euroa

Brasilalaistoppari Ricardo, 27, siirtyi KuPSiin kesken viime kauden ja nousi heti isoon rooliin. Syksyllä hän raapusti nimensä jatkosopimukseen, joka kattaa alkavan kauden.

Ricardo pelasi muun muuassa kotimaansa ja Sveitsin pääsarjassa ennen kuin siirtyi Suomeen.

Hänen markkina-arvonsa oli korkeimmillaan helmikuussa 2019 Fluminensea edustaessaan. Tuolloin Transfermarkt arvioi hänet 800 000 euron arvoiseksi.

5. Johannes Kreidl, KuPS – 450 000 euroa

Itävaltalaisvahti Kreidl, 26, palasi KuPSiin viime kaudeksi vietettyään Savossa aiemmin jo vuoden 2016. Hän on pelannut kuopiolaisten riveissä kaikkiaan 68 ottelua, joissa hän on päästänyt yhteensä 69 osumaa ja pitänyt maalinsa puhtaana 29 kertaa.

Aiemmin urallaan Kreidl on esiintynyt kotimaansa toiseksi korkeimmalla sarjaportaalla sekä Saksan alemmilla sarjatasoilla.

Kreidlin markkina-arvo Transfermarktissa on noussut 150 000 euroa sen jälkeen, kun hän palasi viime vuonna KuPSiin, ja se on tällä hetkellä korkeammalla kuin koskaan.

4. Miro Tenho, HJK – 450 000 euroa

Huuhkajissa hiljattain debytoinut Tenho, 26, on noussut hitaasti, mutta varmasti kohti Veikkausliigan topparieliittiä.

Tenhon tie kulki Turun Palloseuran ja FC Interin kautta Klubiin, jossa hän on juhlinut kahta Veikkausliigan mestaruutta ja kertaalleen Suomen Cupin voittoa. Alkavalle kaudelle hän nousi HJK:n vakituiseksi kapteeniksi.

Interiin siirryttyään Tenhon markkina-arvo on noussut Transfermarktin arvioissa tasaisesti, ja se on tällä hetkellä korkeammalla kuin koskaan.

3. Nassim Boujellab, HJK – 500 000 euroa

Kuva: Getty Images

Marokon A-maajoukkueessa toissa vuonna debytoinut Boujellab, 22, pelaa tämän kauden Klubissa lainalla Schalkesta.

Boujellab on pelannut 30 ottelua Bundesliigassa, jossa hän sai minuutteja vielä viime kaudella. Viime kesänä hän siirtyi Schalkesta lainalle Ingolstadtiin, jossa minuutit vähenivät, ja seuraavaksi vuorossa oli lainapesti Suomeen.

Korkeimmillaan Boujellabin markkina-arvo oli kesäkuussa 2019, jolloin Transfermarkt arvioi hänet 1,5 miljoonan euron arvoiseksi.

2. Joona Toivio, HJK – 500 000 euroa

Kuva: Juha Tamminen

Viime vuonna uransa Huuhkajissa lopettanut Toivio, 34, palasi 15 vuoden tauon jälkeen Suomeen ja solmi heti kolme kautta kattavan sopimuksen.

78 A-maaottelun kokemuksella varustettu toppari pelasi ulkomailla Hollannissa, Norjassa, Puolassa ja viimeksi Ruotsissa. Norjassa hän voitti Molden riveissä yhden liigamestaruuden ja kahdesti Norjan cupin.

Toivion markkina-arvo oli korkeimmillaan syyskuussa 2012, kun hän edusti 24-vuotiaana Djurgårdenia. Tuolloin Transfermarkt-arvioi hänet 1,25 miljoonan euron arvoiseksi.

1. Wilfried Kanon, HIFK – 1 000 000 euroa

Kuva: Getty Images

HIFK:n uusi topparihankinta on listauksen ylivoimainen kärkinimi miljoonan euron markkina-arvollaan.

Kanon, 28, on pelannut 55 A-maaottelua Norsunluurannikon maajoukkueessa, jonka kanssa hän oli voittamassa Afrikan-mestaruusturnausta vuonna 2015. Hän oli mukana turnausjoukkueessa myös tänä vuonna, kun Norsunluurannikko putosi kisoista ensimmäisellä pudotuspelikierroksella.

Aiemmin urallaan Kanon on pelannut Italiassa, Romaniassa, Egyptissä ja Hollannissa, jossa hän tawhkosi ADO Den Haagin riveissä 123 ottelua Eredivisiessä.

Korkeimmillaan Kanonin arvo oli vuonna 2018 Ado Den Haagissa. Tuolloin Transfermarkt arvioi hänet 2,5 miljoonan euron arvoiseksi. Sivuston mukaan Kanon on ikäluokkansa 500 arvokkaimman pelaajan joukossa ja kaikista maailman toppareista hän mahtuu tuhannen arvokkaimman joukkoon.

Veikkausliigan kausi 2022 käynnistyy lauantaina 2.4. Veikkausliigan erikoissivullemme ilmestyy kuluvan viikon aikana useita kautta ennakoivia artikkeleita. Pääset tutustumaan niihin TÄSTÄ.