Italia ja Turkki eivät pelaa marras-joulukuun MM-lopputurnauksessa. Kummatkin hävisivät omat MM-jatkokarsinnan yksiosaiset välieräottelunsa torstaina.

Pohjois-Makedonia teki jättiyllätyksen Palermossa voitettuaan Italian 1-0. Portugali sen sijaan kukisti Turkin Portossa 3-1.

Turkki ja Italia kohtaavat toisensa ensi viikon tiistaina harjoitusottelussa. Ottelu pelataan Turkissa. UEFA oli suunnitellut jo aiemmin, että jatkokarsintaottelunsa häviävät joukkueet pelaavat keskenään harjoitusottelun.

Todellisuudessa niin Turkki kuin Italiakaan eivät suinkaan haluaisi pelata tiistaista ystävyysottelua valtavan pettymyksen jälkeen.

[readmore from=Italia]

Turkin ykköshyökkääjä Burak Yilmaz ilmoitti jo torstai-iltana Portugali-tappion jälkeen lopettaneensa maajoukkueuransa. Hän jättää siten maajoukkueleirityksen kesken, eikä osallistu Italia-otteluun. Lue Yilmazin mietteitä täältä.

Marcan saamien tietojen mukaan Portugali oli jo ilmoittanut UEFA:lle, ettei olisi suostunut pelaamaan harjoitusottelua ensi viikolla, jos se olisi hävinnyt torstaina Turkille.

Italialaismedian mukaan tiistain harjoitusottelu pelataan TV-rahojen ja FIFA-rankingin vuoksi.

– Mitä voimme tehdä sen suhteen? Harjoittelemme ja matkustamme maanantaina Turkkiin, Italian A-maajoukkueen päävalmentaja Roberto Mancini manasi pettyneenä torstaisen tappion jälkeen.

Kyseessä saattaa olla samalla Mancinin viimeinen ottelu Italian päävalmentajana. Italialaismedian mukaan hän harkitsee eroavansa virastaan.