UEFA teki suuren lahjoituksen Ukrainan lasten auttamiseksi – ”Velvollisuutemme on auttaa”

© Kuva: Getty Images

Euroopan jalkapalloliitto UEFA tiedottaa kotisivuillaan lahjoittaneensa miljoona euroa Ukrainan lasten auttamiseksi. Lahjoitus tehdään UEFA:n Lastensäätiön kautta.

Lisäksi UEFA:n säätiö ojentaa 100 000 euroa auttaakseen lapsia ja pakolaisia Ukrainan naapurimaa Moldovassa. Moldovan jalkapalloliitto on järjestänyt jalkapallokouluja Ukrainasta saapuneille pakolaislapsille. Jalkapalloliitto tekee läheistä yhteistyötä moldovalaisten hyväntekeväisyysjärjestöjen kanssa. Osa tästä hätäapurahasta ohjataan Ukrainan lastensairaaloiden lääke- ja varustehankintoja varten.

– Lapset ovat konfliktien aikana erittäin haavoittuvassa asemassa. Meidän velvollisuutemme on auttaa puolustamaan heidän perusoikeuksiaan ja terveyttään. Kiitos eurooppalaisen jalkapalloilun solidaarisuuden ja kumppaniemme tuen, meillä on mahdollisuus tarjota apua sitä Ukrainassa ja sen naapurimaissa kipeästi tarvitseville lapsille, UEFA:n ja UEFA:n lastensäätiön puheenjohtaja Aleksander Ceferin kommentoi.

– Elämme ennalta-arvaamattomia aikoja, jolloin tuhannet ukrainalaiset perheet hakevat maastamme turvaa. Tämä konkreettinen tuki eurooppalaiselta jalkapalloilulta ja UEFA:n Lastensäätiöltä auttaa meitä nopeasti vastaamaan perheiden ja heidän lastensa perustarpeisiin humanitääristen järjestöjen avulla, Moldovan jalkapalloliiton puheenjohtaja Leonid Oleinicenco totesi.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.