Tänään torstaina 26 vuotta täyttävä Richard Jensen sai eilen mieluisan syntymäpäivälahjan. Hänet nimittäin kutsuttiin ensimmäistä kertaa Suomen A-maajoukkueeseen.

Suurimman huomion Markku Kanervan valinnoissa sai ehdottomasti 17-vuotiaan laitapuolustajan Miska Ylitolvan maajoukkuenimitys, ja sen vuoksi Lucas Lingmanin ja Richard Jensenin Huuhkaja-kutsut jäivät vähän pienemmälle huomiolle.

Richard Jensen kahlasi läpi kaikki Suomen nuorisomaajoukkueet, ja toimi U21-tasolla myös Suomen kapteenina. A-maajoukkueeseen nousi kuitenkin nopeammin pikkuveli Fredrik Jensen, joka on tosin maaliskuun maaotteluista loukkaantuneena sivussa.

Hollantilaista Roda JC:tä kipparoiva Richard Jensen kertoi Yle Sportenin haastattelussa ilahtuneensa kutsusta Huuhkajiin suuresti.

– Tuntui uskomattoman hyvältä, kun minulle soitettiin. Ei tämä helpoin tie ole ollut, Jensen kertoi naurahtaen Ylelle.

Jensenin veljekset muuttivat juniori-ikäisinä hollantilaiseen Twenteen. Siinä, missä ”Pikku” muutti jo varhain Saksan Bundesliigaan ja Augsburgiin, on Richard Jensen viettänyt Hollannissa jo lähes kymmenen vuotta.

Loukkaantumiset, koronapandemia ja Hollannin pelien keskeytys keväällä 2020 ovat aiheuttaneet päänvaivaa, mutta tällä kaudella pelit ovat kulkeneet taas erinomaisesti.

– Nautin taas jalkapallosta ja kaikki tuntuu hyvältä. Siksi maajoukkuevalinta tuntuu vieläkin paremmalta, vasenjalkainen toppari kertoi.

– Viimeistään silloin, kun sain Rodassa kapteeninnauhan, alkoi tuntua siltä, että vaikein vaihe oli ohi. Sitä ennen minulla oli alla vahva kaudenpuolikas, sain lisää peliaikaa ja kroppa pysyi kunnossa. Sain siitä itseluottamusta.

[readmore from=Jensen-Richard]

Jensen tiedostaa, mitä hän voi Huuhkajille otteluissa Islantia ja Slovakiaa vastaan tarjota. Pelit ovat maajoukkuedebytantille ehdottomasti tärkeä näytönpaikka.

– Minulla on hyvä vasen jalka, jolla voin tuoda mahdollisuuksia pelinrakenteluun. Hyödynnämme täällä Hollannissa paljon sitä, että peliä voidaan rakentaa topparien kautta. Tietynlaista kovuutta pelaamisessani on myös ollut aina.

– Tämä on minulle ehdottomasti tilaisuus saada jalkaa oven väliin. Aion tarttua siihen tilaisuuteen, Jensen lupaili.