Belgian maajoukkueen runkomiestä huhutaan MLS:ään – seuraako kesällä seurakaveriaan?

© Kuva: Getty Images

Belgian maajoukkueen pitkäaikaista runkopelaajaa Axel Witseliä huhutaan nyt Pohjois-Amerikan MLS-liigaan. 33-vuotiaasta keskikentän pohjapelaajasta ovat huhujen mukaan kiinnostuneita ainakin LA Galaxy ja Los Angeles FC.

Jollain tavalla kisaan vaikuttaa liittyneen myös vasta kaudelle 2023 MLS:ään liittyvä laajennusjoukkue St. Louis City FC, jonka urheilujohtaja Lutz Pfannenstiel kommentoi perjantaina ESPN:lle Witselin tilannetta näin:

– Hänestä liikkuu paljon huhuja. MLS on yksi jutuissa liikkuvista suunnista. Tulee olemaa kiinnostavaa nähdä, mitä hän päättää.

St. Louisin fanit innostuivat Pfannenstielin kommenteista, mutta Transfermarktin mukaan seura ei tavoittele juuri nyt aktiivisesti Witseliä. Sen sijaan hänestä ollaan erityisen kiinnostuneita jo edellä mainituissa kalifornialaisseuroissa.

Jos St. Louis kuitenkin leikkiin lähtisi, voisi Witsel jatkaa samassa seurassa pitkäaikaisen seuratoverinsa kanssa. Borussia Dortmundin varamaalivahti Roman Bürki on jo allekirjoittanut sopimuksen St. Louisin kanssa. 31-vuotias Sveitsiläinen siirtyy seuraan heinäkuussa ja aloittaa siten jo valmistautumisen ensi vuonna alkavaan MLS-kauteen. Yksi St. Louisin ensimmäisistä kiinnityksistä ensi kauden joukkueeseen on myös entinen HJK-kärki Klauss.

120 A-maaottelua pelannut Witsel ei ole kuitenkaan tehnyt vielä päätöstä tulevaisuudestaan. Hänen sopimuksensa päättyy tähän kauteen, joten siirtokorvausta ei tarvitse maksaa. Witselin uskotaan olevan avoin ajatukselle Pohjois-Amerikkaan siirtymisestä, mutta huhuissa on puhuttu myös paluusta hänen vanhaan seuraansa Benficaan tai kasvattajaseura Standard Liègèen.

Axel Witsel on pelannut Borussia Dortmundissa kesästä 2018 lähtien, koko ajan yhtenä seuran runkopelaajista.

Lähde: Transfermarkt


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.