GdS: Vajaan 400 ottelun Napoli-legenda jättämässä seuran ilmaiseksi – ei saa jatkosopimusta

© Kuva: Getty Images

Dries Mertensin kausi Napolissa on ollut kaksijakoinen.

Vastuuta ei ole juurikaan tullut, mutta peliminuutteihin nähden Mertens on ollut hyvin tehokas. Mertens on päässyt vain 12 kertaa avauskokoonpanoon Serie A:ssa. Alkukausi meni sivu suun loukkaantumisten vuoksi.

Toukokuussa 35 vuotta täyttävän Mertensin sopimus Napolin kanssa päättyy kuluvan kauden jälkeen. La Gazzetta dello Sportin mukaan Napoli on päättänyt olla tarjoamatta uutta jatkosopimusta seuralegendalleen.

Mertens on edustanut Napolia noin yhdeksän vuoden ajan. Mertens on pelannut vuosien saatossa Napolissa jopa 391 ottelua, joissa on syntynyt yhteensä 145 maalia ja 90 maalisyöttöä. Mertens on Napolin seurahistorian paras maalintekijä.

Belgian A-maajoukkueessa yli sata ottelua pelannut pallotaituri on voittanut Napolissa kahdesti Coppa Italian ja kertaalleen Supercoppan. Tällä kaudella Napoli taistelee tosissaan Serie A:n mestaruudesta. Se on sarjataulukossa kolmantena. Sarjakärki AC Milan on vain kahden pisteen päässä.

Italialaislähteiden mukaan muun muassa Lazio on kiinnostunut Mertensistä.