Barcelonan toppari Gerard Pique sanoo, että hän vältti aikanaan Manchester Unitedia edustaessaan rattijuopumussyytteen, mutta legendamanageri Sir Alex Ferguson sai silti jotenkin tietää asiasta.

Piqué, 35, oli tuolloin 20-vuotias, kun hän ajoi Manchesterissä punaisia päin. Hän kertoi tapahtumien kulusta Jordi Wildin haastattelussa.

– Ajoin liikennevaloista läpi ja poliisi pysäytti minut. Se oli vuosi ennen kuin menin Barcaan. Sitten puhalsin, testitulokseni oli positiivinen ja päädyin poliisiautoon käsiraudoissa, sanoi Piqué Telegraphin mukaan.

– Humalatila poistui minusta sillä hetkellä. ”Urani on menossa helvettiin”.

– He (viranomaiset) antoivat pussin, johon laitoin kaiken mitä minulla oli mukanani, ja sitten minut vietiin huoneeseen. Poliisi poistui hetkeksi, ja olin epätoivoinen.

– Minulla oli vielä kolikoita jäljellä. Minulle oli kerrottu jokin aika sitten, että kolikoita imemällä testitulos ei olisi positiivinen. Aloin imeä niitä.

– Ihmeekseni pelastuin siltä (syytteeltä). Epäilen, että se ei johtunut kolikoista. Sen sijaan, että olisin mennyt kotiin, lähdin taksilla kasinolle.

Tieto Piquén toilailusta tavoitti kuitenkin Fergusonin.

– Sain myöhemmin selville, että Ferguson tiesi. Manchesterissa kaikki tietävät, kuka olet, ja jonkun poliisin on täytynyt kertoa hänelle.

– Eräänä päivänä hän sanoi minulle, että hän tietää siitä. En sanonut mitään ja se oli siinä. Veikkaan, että hän sai tietää asiasta jonkin aikaa sen jälkeen. Jos hän olisi saanut tietää heti seuraavana päivänä, olisin saattanut joutua suurempiin vaikeuksiin.