HIFK esitteli alkuviikosta uuden päävalmentajansa Mixu Paatelaisen. Seurassa käytiin Helsingin Sanomien tietojen mukaan kova vääntö uudesta päävalmentajasta ja nähtävästi yksi väännön häviäjistä oli HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström.

Paatelainen ei ollut HS:n tietojen mukaan ykkösvalinta HIFK:n uudeksi päävalmentajaksi. Valinta oli ensisijaisesti kohdistunut Fabrizio Piccaretaan, joka muistetaan Suomessa noin vuoden mittaisesta pestistään Turun Interissä vuosilta 2017-18.

Tiettävästi Lönnström oli ollut Piccaretan valinnan kannalla. Lopulta HIFK:n hallitukseen nykyisin kuuluva Jan Walden oli ollut HS:n tietojen mukaan isossa roolissa kääntämässä valinnan Paatelaiseen.

Tarina ei kerro, miten Lönnström oli suhtautunut Paatelaisen valintaan. Paatelainen kertoi SuomiFutis-sivustolle keskiviikkona, ettei ole käynyt sopimusneuvottelujen jälkeen keskusteluja Lönnströmin kanssa. MTV Urheilun toimittaja Timo Innanen kertoi Twitterissä, että Lönnström on parhaillaan sairauslomalla.

– Hän (Lönnström) oli sopimusneuvottelujen alkuvaiheessa mukana ja sitten muut seuran henkilöt vetivät sopimusneuvottelut loppuun, Paatelainen avasi.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä. Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

Timo Innanen

@TInnanen
HIFK:n utj. Mika Lönnström on tällä hetkellä sairauslomalla. Pidän hyvin epätodennäköisenä, että hän jatkaa pitkään pestissään. Viimeiset kolme kautta Lönnström kasasi sarjan pienimmillä budjetilla kelpo joukkueita (IFK:n sijoitukset sarjassa 7, 8 ja 6. Ei ollenkaan paha... #HIFK

Paatelainen on omien sanojensa mukaan valmis tekemään yhteistyötä Lönnströmin kanssa joukkueenrakentamisessa. Lönnström on tähän asti vastannut HIFK:n pelaajahankinnoista ja valmentajarekrytoinneista.

Millä tavalla tulette Lönnströmin kanssa tekemään ratkaisuja pelaajarekrytoinnin suhteen?

– Kaikkien kanssa yhdessä. Ehdottomasti. Mikään organisaatio ei toimi niin, että yksi pää päättää. Katsotaan, mitkä ovat resurssit ja yhdessä päätetään. Minun vastuullani on edustusjoukkueen valmentaminen ja sen kehittäminen, niin tietysti jos ja kun tulee uusia pelaajia, niin niiden pitää lähtökohtaisesti olla sellaisia, mitä päävalmentaja haluaa.

– Tämä ei tule olemaan mikään ongelma. Tulemme tekemään päätöksiä yhdessä ja resurssien puitteissa, Paatelainen vastasi.

Nykyiseen joukkueeseen Paatelainen ei voi enää vaikuttaa.

– Olen täysin valmis tekemään hommia näiden pelaajien kanssa. Jatkossa katsotaan, mitkä ovat mahdollisuudet seuran puolelta tuoda lisää pelaajia.

– En ole sellainen tyyppi, joka menee seuraan ja sanoo johdolle, että nyt täytyy satavarmasti tuoda kolme tai neljä uutta pelaajaa. En ollenkaan. Seura on myös sen minulle ilmoittanut, että tällä hetkellä ei voida mitään tehdä. Tiedän, että ajan kanssa ja kovalla työllä voimme parantaa tätä joukkuetta, Paatelainen totesi.

Paatelainen on valmentanut usean vuoden ajan ulkomailla sen jälkeen, kun hänen pestinsä A-maajoukkueessa päättyi. Kesän siirtoikkunassa Paatelainen aikoo hyödyntää kontaktejaan.

– Uskon, että tarvitsemme (myöhemmin) vahvistuksia tähän joukkueeseen. Sillä rintamalla käytän kaikkia kontaktejani hyväkseni, sekä Britanniassa että muualla Euroopassa.

Nähtäväksi jää, minkälainen rooli pelaajarekrytoinnissa Lönnströmille jää. Lönnströmin kädenjälki katosi pääosin myös valmennusryhmästä sen jälkeen, kun päävalmentaja Bernardo Tavares jätti seuran. Myöhemmin myös apuvalmentajat Pedro Henriques ja Miguel Duarte lähtivät.

[readmore from=hifk]

Paatelaiselle ollaan kokoamassa uutta valmennusryhmää vaikeissa olosuhteissa.

– Ensinnäkin tämä on aika haastava tilanne. Tulla uuteen seuraan ja ensin on sellainen kuvitelma, että taustatiimi on kasassa. Totta kai minulla on valmentajia, joiden kanssa haluan tehdä töitä ja joiden kanssa olen aikaisemmin tehnyt töitä. Nyt sitten tapahtui niin, että kaksi valmentajaa taustatiimistä lähti.

Paatelainen ei osannut vielä sanoa, millä aikataululla valmennusryhmä olisi kokonaisuudessaan kasassa. Joitain toiveita hän osasi esittää sen suhteen.

– Nyt tehdään töitä sen eteen, että saadaan taustatiimistä sellainen, että se toimii tehokkaasti. Ja jos seura on sitä mieltä, niin se tarkoittaa uusien valmentajien tuomista. Joko yksi tai kaksi. Ei mitään massiivista taustatiimiä. Ytimekäs, hyvä ja positiivisista ihmisistä koostuva taustatiimi, sellaisen haluan kasaan. Tietysti se auttaa, jos on tehnyt aikaisemmin töitä minun kanssa.

HIFK on ensimmäistä kertaa tositoimissa Paatelaisen alaisuudessa perjantaina, kun IFK matkustaa Hakan vieraaksi Valkeakoskelle.

LUE MYÖS: