Ykkösen kausi 2022 käynnistyi maanantaina maalirikkailla otteluilla, jotka tarjosivat hienoja kaukolaukausmaaleja useilla eri paikkakunnilla.

Koko kauden avausmaali nähtiin Tammisaaressa. Ottelua EIF-TPS oli pelattu vain reilu minuutti, kun vierasjoukkue avasi maalinteon. Kalle Taimin pitkä rajaheitto päätyi rangaistusalueella melko rauhassa odotelleelle Daniel Rantaselle, joka siirsi maltillisesti pallon verkkoon ja TPS:n 1-0-vierasjohtoon.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Ykkösliiga

@ykkosliiga
Ykkösen kauden avausmaalia piti odottaa vain minuutin verran! Daniel Rantanen sai unelma-alun sarjamatseilleen @TPSjalkapallo-paidassa. ⚫️⚪️ #Ykkönen

13. minuutilla TPS oli lähellä siirtyä jo 2-0-johtoon, kun Kasper Hämäläinen nosti pallon ylärimaan. Hieman myöhemmin EIF:n maalivahti Mehdi El Moutacim sai puolestaan venyä parhaaseensa, kun hän torjui Simo Roihan kaukolaukauksen.

TPS hyötyi ensimmäisellä puoliajalla myös selkeästä tuomarivirheestä. TPS:n maalivahti Aati Marttinen pelasi TV-kuvasta nähtynä päivänselvästi palloa kädellään rangaistusalueen ulkopuolella noin 20 metrissä. Tuomari ei kuitenkaan kädellä pelaamista havainnut, ja niinpä Marttinen säästyi suoralta punaiselta ja ulosajolta.

Kenties saamatta jääneestä ylivoimasta johtuen tunteet kuohahtivat kunnolla, kun pelattiin pelin 34. minuuttia. Kovan tällin jalkaansa saanut Albijon Muzaci kierähti kentän reunalta rajojen sisäpuolelle vaivaansa potemaan, ja EIF-vahti El Moutacim työnsi hänet ripeästi takaisin rajan yli. Tästä syntyi kunnon torikokous, jonka jälkeen varoitukset nostettiin El Moutacimille, Muzacille ja TPS:n kapteeni Rasmus Holmalle.

Toisen puoliajan ensimmäisellä viisiminuuttisella TPS ratkaisi ottelun tekemällä kaksi nopeaa maalia. Ensin loukkaantuneen Muzacin korvannut 16-vuotias Jasper Jalonen teki lukemiksi 0-2 ja sitten onnistui erikoistilanteesta RoPS:sta värvätty Simo Roiha.

EIF:n toiveet kiristä tukahdutti brassipuolustaja Bruno Miguelin suora punainen, jonka tämä sai railakkaasta pulkkataklauksesta 78. minuutilla. Alivoimastakin huolimatta pelin neljännen maalin teki EIF, kun Adam Larsson kavensi 80. minuutilla loppulukemiksi 1-3 TPS:n puolustajien sekoilun jälkeen.

Helsingin paikallisottelu Gnistan-PK-35 päättyi tasanumeroihin 1-1. Ensin Kasperi Liikonen viimeisteli kauniisti Maximo Tolosen upeasta syötöstä Kipinälle johtomaalin – tullakseen vaihtoon vain muutamaa minuuttia myöhemmin loukkaantumisesta johtuen. Avausjakson puolivälin lähestyessä Noah Kaijasilta teki PK-35:lle 1-1-tasoitusmaalin. Ne jäivät myös loppunumeroiksi.

IF Gnistan

@IFGnistan1924
Tältä näytti Gnistanin kauden avausmaali.

Maximo laittaa millin tarkan passin ja Kasperi Liikonen jysäyttää pallon maaliin👊

#Gnistan #Ykkönen

Kokkolassa nähtiin peräti viisi maalia. Kotijoukkue KPV voitti avausjakson 3-0 Shun Maetan, Sebastian Mannströmin sekä seuraikoni Harri Heiermannin kauniilla maalilla. MP nousi toisella jaksolla maalin päähän Juuso Liukkosen ja Topi Keskisen maaleilla, mutta yhtään pistettä eivät mikkeliläiset mukaansa saaneet. Nuoren Keskisen maali oli kerrassaan upea.

Veikkausliigasta pudonnut KTP avasi kauden niukalla 1-0-voitolla sarjanousija PEPO:sta. Ottelun ainoan maalin teki 27. minuutilla Antti Mäkijärvi näyttävällä kaukovedolla yli 20 metristä.

Juttu jatkuu twiittien jälkeen.

Ykkösliiga

@ykkosliiga
Kotijoukkue @kpvedustus pelaa suorastaan mykistävää avausjaksoa. 😳

Kymppipaidan tälle kaudella saanut seuraikoni Harri Heiermann huudattaa Kokkolan keskuskenttää upean suorituksensa päätteeksi ja peli on jo 3-0. Christian Sundin miehistö on hurjassa kunnossa! #Ykkönen

Teemu Eskola

@ES_Cola
Topi Keskinen (s. 2003) MP.
Kannattaa pistää nimi mieleen, jos Suomi-futista seuraat. Tällaisia suorituksia tulee vielä paljon lisää.
#ykkönen #minihuuhkajat

Ykkösliiga

@ykkosliiga
Avauskierroksen fantastiset maalit saavat jatkoa Kokkolassa - mikä suoritus @MikkelinP-lupaus Topi Keskiseltä! 💣 #Ykkönen

Ykkösliiga

@ykkosliiga
Viime visiitillään upeita maaleja mättänyt @KTPKotka on palannut Ykköseen! Loistavasta laukauksestaan tunnettu Antti Mäkijärvi jatkaa juuri siitä, mihin kaudella 2020 jäi. 🤩 #Ykkönen

Historiansa ensimmäisen toisen sarjatason ottelun pelannut JäPS avasi kauden positiivisesti, kun se nollasi Ykkösen nousijasuosikeihin lukeutuvan Jaron. 0-0 avasi molempien joukkueiden pisteidenkeruun.

Sarjanousijoiden keskinäisessä PIF-SJK Akatemia vierasjoukkue oli parempi maalein 0-2.