Julian Nagelsmann avasi tarkasti pelifilosofiaansa – hollantilainen pallonhallinta ei miellytä

Bayern München on yksi Mestarien liigan suurimmista voittajasuosikeista.

Bayern kohtaa keskiviikkona Villarrealin puolivälierien avausosassa. Ottelu pelataan Vila-realissa.

Espanjalaislehti El País haastatteli Bayern-luotsi Julian Nagelsmannia ennen keskiviikon ottelua. Nagelsmannin mielestä Liverpool on Mestarien liigan suurin voittajasuosikki.

– Mielestäni Liverpool on kaikki joukkueet huomioiden parhaassa iskussa. Tasaisuus on suuressa arvossa Mestarien liigan kaltaisessa turnauksessa. Tällä hetkellä vain Liverpool ja Manchester City ovat riittävän tasaisia, mutta silloin, kun me olemme iskussa, on meitä vastaan vaikea puolustaa.

Viime kesänä Bayern Münchenin peräsimeen siirtynyt Nagelsmann tunnetaan modernina valmentajana. 34-vuotias Nagelsmann avasi haastattelussa pelifilosofiaansa.

– Pelifilosofiani lähtee siitä, että peliä kontrolloidaan pallonhallinnan ja tilanteenvaihtojen kautta. Ne ovat avainasemassa. Sinun on hallittava hyvin palloa saadaksesi vastustajan pelaajat puolustamaan tiettyjä paikkoja, jolloin he poistuvat omilta paikoiltaan ja jättävät kentälle tyhjää tilaa. On myös osattava tiedostaa, milloin on oikea aika vaihtaa rytmiä pelin sisällä.

– En pidä hollantilaisesta pallonhallintajalkapallosta, jossa tavoitteena on pitää palloa tuntikausia omalla kenttäpuoliskolla, vaan minua kiinnostaa luoda tiloja pallonhallinnan avulla. Haluan pelaajien itse tunnistavan käytettävissä olevan tilan ja muuttavan pelin rytmiä juoksemalla siihen tilaan.

Nagelsmannin mukaan Bayern on hyvin muuntautumiskykyinen joukkue, joka ei perusta peliään pelkästään pallonhallintaan tai puolustamiseen.

– Saksalainen jalkapallo perustuu urheilulliseen työntekoon, eli jalkapallon pelaamiseen riittävällä fyysisellä tasolla, tarvittavalla intensiteetillä ja puolustamiseen keskittymällä. Bayernissa emme koskaan pysähdy pallonhallinnan hienouteen tai siihen, että yrittäisimme vain olla päästämättä maalia. Mielestäni nämä on meidän saksalaisten vahvuuksia. Jalkapalloa kutsutaan peliksi, mutta sen on aluksi oltava työ, jotta se voi olla peli.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.