Kaikki eivät ilahtuneet tiistain Mestarien liiga -trilleristä – ”Jotenkin harmittaa eilinen tsämppärivälierä”

© Kuva: Getty Images

Miesten Mestarien liigan neljästä välieräottelusta ensimmäinen on pelattu. Manchester City voitti kotikentällään Real Madridin 4-3, ja seitsemän maalin trilleri on hullaannuttanut ja innostanut useita jalkapallon ystäviä. Viihdearvo maali-ilottelussa oli monien mielestä korkea, mutta kaikki eivät pelille lämmenneet.

Entinen huippupelaaja ja televisiostakin tuttu jalkapalloasiantuntija Antti Pohja kuuluu heihin. Pohja kirjoitti Twitterissä pettyneensä odotettuun otteluun. Tunarointia oli yksinkertaisesti liikaa.

– Jotenkin harmittaa eilinen Tsämppärivälierä. Odotin jotenkin tasokkaampaa matsia. Ei siinä, maaleja ja kaikkea, mutta myös niin paljon tohelointia.
Mites muut, mitä mieltä, Pohja kysyy twiittiketjunsa aluksi.

Pohja on sitä mieltä, että ”Cityn pelitapa ontuu merkittävästi juuri nyt.

– Tulee mieleen Zico Hjelmin viisaat sanat: Puolustuksessa, vähän riskiä. Keskikentällä, sopivasti riskiä. Hyökkäyspäässä, hel-ve-tisti riskiä!

– Ja ei, ei ole Pep eikä kukaan muukaan valmentaja sitä mieltä, että puolustuksessa pitää ottaa harkitsemattoman paljon riskiä ja riskeerata CL-finaali olemalla uhkarohkea. Siinä ei ole mitään kunnioitettavaa.

Pohja antaa kunniaa Cityn tekemiselle laita- ja välikaistoilla sekä Kevin De Bruynen ajatustyölle, mutta hyvät asiat vaipuivat omalla kenttäpuoliskolla tapahtuneen ”suunnattoman typeryyden” ja ”ajatustason flegmaattisuuden” alle.

– Kyse oli mielestäni: a) aivojen väsymystilasta, joka hidastaa ajattelua, reagointia ja ennakointia, b) omaan nerokkuuteensa kompastumisesta ja ehkä haivenesta ylimielisyyttä hetkissä, kun riskitasojen pitäisi olla lähellä nollaa, c) vastustajan onnistuneista korkeista prässeistä.

– Joku voisi sanoa, että ”kuuluu pelitapaan.” Tyhmyys ei kuulu kenenkään pelitapaan, ainakaan tietoisesti.

Lopuksi Pohja toivoo keskiviikon Liverpool-Villarrealista laadukkaampaa futismatsia, jottei valvominen harmittaisi.

– No, ei se harmita eilinenkään valvominen, meni vain tunteisiin kohelluksen määrä – puolin ja toisin, Pohja päättää sovittelevasti.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!