Norwichin suomalaishyökkääjä Teemu Pukki on tällä hetkellä kiinnostava nimi siirtomarkkinoilla. Norwich haluaisi pitää Pukin, mutta kiinnostusta on ilmennyt myös Espanjan La Ligasta.

Paikallislähteiden mukaan La Ligassa tällä hetkellä 11:ntenä oleva Celta Vigo on kiinnostunut 32-vuotiaasta Pukista.

Suomalaishyökkääjä on tällä kaudella tehnyt Valioliigassa kahdeksan maalia ja syöttänyt kaksi osumaa. Norwichin kausi on ollut vaikea ja se on tällä hetkellä sarjan jumbona. Eroa turvassa olevaan Evertoniin on jo seitsemän pistettä, minkä lisäksi Norwich on pelannut kaksi ottelua enemmän kuin Everton. Vaikuttaa vahvasti siltä, että Norwichin pelit jatkuvat ensi kaudella sarjatasoa alempana, Mestaruussarjassa.

Pukki ei välttämättä enää palaa Mestaruussarjaan. Espanjalainen paikallislehti Galicia Press kertoo, että Celta on varsin kiinnostunut Pukista. Ennen kaikkea siksi, että Pukki olisi mahdollista hankkia ilmaiseksi ensi kesänä. Toinen syy on se, että seurassa on tällä hetkellä vain yksi mitat täyttävä ysipaikan pelaaja, 35-vuotias Iago Aspas. Tarvetta uudelle kärjelle siis löytyy.

Pukin sopimus on katkolla ensi kesänä, mutta sopimukseen kuuluu optio vielä ensi kaudesta. Optio on kuitenkin Athleticin tietojen mukaan varsin kallis Norwichille. Käytännössä Norwich joutuisi maksamaan Pukille valioliigapalkkaa Mestaruussarjassa.

Nyt viimeiset tiedot kertovat, että Norwich olisi tästä huolimatta lunastamassa Pukin option. Paikallislehti Pink Un tietää kertoa, että jos jokin seura haluaa Pukin ensi kesänä, sen on maksettava hyökkääjästä siirtokorvaus. Pukki on ollut äärettömän tärkeä pelaaja Norwichille, jonne hän saapui ilmaisella siirrolla kesällä 2018.

Uran alkuaikoina Pukki edusti Sevillan organisaatiota pelaten pääasiassa kakkosjoukkueessa. Tilastoihin merkattiin kuitenkin 27 minuuttia myös La Ligassa. Pukki on myös aiemmin todennut, että lapsena hän unelmoi pelaamisesta Espanjassa.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

Paddy Davitt

@paddyjdavitt
🟡🟢 Reports in Spain #CeltaVigo have made contact with #ncfc Pukki camp.

Any club who wants the GOAT this summer will have to tempt #ncfc to sell.

#ncfc will exercise 12 month option. Confirmed.

📍 Pink Un+ full story

app.pinkun.com/8806348/conten…
app.pinkun.com

City ready to trigger Pukki option amid Spanish interest