56-vuotias Stefano Pioli eli sunnuntaina valmentajauransa hienoimpia hetkiä. AC Milan varmisti ensimmäisen Serie A:n mestaruutensa 11 vuoteen, kun se voitti vieraskentällä Sassuolon 3-0.

Pitkän ja ansiokkaan uran Serie A:ssa tehnyt Pioli voitti ensimmäisen kerran jotain merkittävää valmentajana. Hän ottikin tilanteesta kaiken irti, huudatti yleisöä ja nostatti tunnelmaa pontevasti jo kymmenen minuuttia ennen pelin loppua. Pioli nautti mestaruusjuhlista täysin rinnoin.

Ottelun jälkeen Pioli kuitenkin kertoi, että hänen mestaruusmitalinsa oli varastettu Reggio Emilian Mapei-stadionilla. Valmentaja joutui matkustamaan Milanoon ilman kultaista mitaliaan.

– Mestaruusmitali varastettiin minulta. Joku riisui sen kaulaltani. Jos voin esittää vetoomuksen, niin olisin kiitollinen, jos saisin sen takaisin. Auttakaa minua löytämään se, sillä se on ainoani, Pioli sanoi La Repubblican mukaan.

Serie A:n vuoden valmentajaksi valittu Pioli kertoi pelin jälkeen myös omistavansa mestaruuden isälleen, joka kuoli syyskuussa 2019, muutamaa viikkoa ennen Piolin nimitystä AC Milanin valmentajaksi.

– Hän on ylpeä minusta, missä ikinä onkaan, Pioli totesi DAZN:lle.

Serie A – organisaatio kuunteli korvat höröllä Piolin vetoomusta ja twiittasi vielä maanantain vastaisena yönä järjestävänsä valmentajalle uuden mitalin.

– Älkää huoliko, herra Pioli, saatte huomenna uuden mitalin, viesti kuului.

Lega Serie A

@SerieA
Ehi mister #Pioli, la medaglia te la diamo nuovamente domani 😅🥇