Chelsea on kiinnostunut Eintracht Frankfurtin suomalaisesta keskikenttäpelaajasta Luka Hyryläisestä, kertoo The Sun.

Nuorten maajoukkueissa Suomea edustanut Hyryläinen, 17, on lehden mukaan useiden Euroopan huippuseurojen kiikarissa. Hän siirtyi Saksaan toissa vuonna Helsingin Jalkapalloklubista.

Hyryläinen ei ole vielä debytoinut Eintrachtin edustusjoukkueessa kilpailullisessa ottelussa, mutta Transfermarkt-sivuston mukaan hän on pelannut tällä kaudella 17 ottelua alle 19-vuotiaiden Bundesliigassa.

Lokakuussa 2019 Hyryläinen esiintyi edukseen Saksaa vastaan pelatussa tuplamaaottelussa, minkä jälkeen useampi eurooppalaisseura oli yhtäkkiä hänen perässään.

– Sain kutsuja eri seuroihin, ja Eintracht oli ensimmäisenä minuun yhteydessä. Testijakso meni hyvin, ja parin päivän jälkeen he kertoivat tarjoavansa sopimusta. Minun piti lähteä viiden päivän jälkeen käymään Parmassa, mutta päädyimmekin allekirjoittamaan sopparin Eintrachtin kanssa, Hyryläinen kertoi viime syksynä Palloliiton sivuilla.

– Seurassa oli kotoisa fiilis, ja joukkuekaverit sekä akatemian valmennus antoivat hyvän vaikutelman. Olen viihtynyt tosi hyvin, ja sekä futis että kentän ulkopuoliset asiat ovat sujuneet.

Hyryläinen pelasi debyyttikaudellaan U17-joukkueessa, ja kesällä hän pääsi pelaamaan myös edustusjoukkueessa.

– Oli huikea kokemus päästä ykkösjoukkueen mukaan. Istuin yhtäkkiä samassa pukukopissa sellaisten pelaajien kanssa, joilla on korkea rating FIFA:ssa. Pääsin pelaamaan neljässä ottelussa, ja siitä tuli törkeän siisti fiilis. Toivottavasti mahdollisuuksia tulee myös lisää.

– Sain itseluottamusta siitä, että pärjäsin treeneissä Bundesliiga-jätkien mukana. Pelit 2. Bundesliigan sekä Ligue 1:n joukkueita vastaan menivät myös hyvin.

The Sunin mukaan Chelsea aikoo iskeä apajille elokuussa, kun Hyryläinen täyttää 18 vuotta. Hänen sopimuksensa Eintrachtin kanssa päättyy kesällä 2023.

Siirron toteutuminen edellyttää sitä, että Chelsean omistajanvaihdos saadaan saatettua loppuun ja seuran siirtopanna päättyy. Chelsea on ollut siirtopannassa maaliskuun alusta lähtien johtuen Yhdistyneen kuningaskunnan asettamista sanktioista lontoolaisseuran nykyistä omistajaa Roman Abramovitšia kohtaan.

Chelsean organisaatiossa pelaavat entuudestaan myös maalivahti Lucas Bergström ja laitahyökkääjä Jimi Tauriainen. Bergström, 19, siirtyi Chelseaan vuonna 2018 Turun Palloseurasta ja Tauriainen, 18, seurasi toissa vuonna perässä HJK:sta.