Carlo Ancelottilta mielenkiintoinen ehdotus – tässäkö uusi sääntö jalkapalloon?

© Kuva: Getty Images

Carlo Ancelottista tuli huhti-toukokuun vaihteessa historian ensimmäinen jalkapallovalmentaja, joka on voittanut mestaruuden jokaisessa top5-sarjassa.

Ancelottin Real Madrid varmisti La Ligan mestaruuden kolmisen viikkoa sitten. Lisäksi Ancelotti on voittanut Chelseassa Valioliigan, AC Milanissa Serie A:n, Bayern Münchenissä Bundesliigan ja PSG:ssä Ligue 1:sen.

Corriere dello Sport haastatteli kokenutta valmentajaa, joka kertoi mielipiteensä italialaisen jalkapallon alakulosta. Italian A-maajoukkue ei selviytynyt taaskaan MM-lopputurnaukseen – toista kertaa peräkkäin.

– Italialaisen jalkapallon olisi keksittävä parannuskeinoja siihen, miten itse spektaakkelia voisi parantaa. Italialainen jalkapallo ei ole enää niin vaikuttavaa ja siihen on monia syitä. Ensinnäkin meiltä puuttuu tähtipelaajat.

– Vuoden 2006 maailmanmestaruuden jälkeen on ollut vaikeaa löytää uusia huipputalentteja. Pitää paikkansa, että voitimme Euroopan mestaruuden, mutta maajoukkueemme ei ole yhtä laadukas kuin 15 vuotta sitten.

– Italialaispelaajat eivät pääse maan suurimpiin seuroihin. Italian suurseurat etsivät pelaajansa ulkomailta. Vuonna 2019 Portugali ja Italia kohtasivat toisensa alle 19-vuotiaiden EM-finaalissa. Kaikki portugalilaispelaajat pelasivat huippusarjoissa, mutta italialaiset eivät.

Ancelottin mukaan tehokkaan peliajan pitäisi tulla jalkapalloon. Pelikello pysäytettäisiin aina, kun pallo ei ole pelissä.

– Olen sen kannalla. Sen pitäisi olla seuraava uusi sääntö jalkapallossa. Nykyään otteluissa annetaan jopa kymmenen minuuttia lisäaikaa. Tehokkaan peliajan avulla sukellukset ja muut turhat asiat saataisiin pois jalkapallosta. Nyt on aika tuoda tehokas peliaika jalkapalloon.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.