Maalitykki Robert Lewandowskin tekemät 35 maalia eivät riittäneet Bundesliigan vuoden pelaajaksi valintaan. Voittaja ei myöskään ollut kukaan muukaan Bayern Münchenin pelaaja. Entä toinen supertähti, maalipörssin kolmonen, Borussia Dortmundin Erling Braut Håland? Ei. Eikä liioin loukkaantumisistaan huolimatta toiseksi yltänyt Bayer Leverkusenin kärkimies Patrik Schick.

Ei, sillä oikea vastaus on RB Leipzigin hyökkäävä keskikenttäpelaaja Christopher Nkunku. Hänet julistettiin maanantaina Bundesliigan vuoden pelaajaksi sarjan virallisilla kotisivuilla.

Eikä toki suotta, sillä myös Nkunkun tilastot kauden ajalta ovat erinomaiset. Hän teki 34 ottelussa 20 maalia ja syötti 13, ollen siis joko tekijänä tai syöttäjänä lähes yhdessä maalissa per peli. Nkunku oli sarjan syöttötilaston kakkonen Thomas Müllerin (18 syöttöä) jälkeen, ja toinen vain kahdesta pelaajasta, joka sai sekä maali- että syöttötilastoon kaksinumeroiset lukemat. Toinen oli Bayer Leverkusenin Moussa Diaby (13 maalia, 12 maalisyöttöä).

Vuoden pelaajan valitsivat yhteistyössä fanit, seurat ja asiantuntijat. Faniäänestyksen painoarvo oli 40% ja seurojen sekä asiantuntijaraadin 30% kumpaisenkin. Jättiyllätys Nkunkun valinta ei sen puoleen ollut, että 24-vuotias ranskalainen valittiin tällä kaudella peräti neljä kertaa Bundesliigan kuukauden pelaajaksi.

[readmore from=Nkunku-Christopher]

Myös europeleissä Nkunkulla kulki, sillä hän teki Mestarien liigassa seitsemän maalia ja Eurooppa-liigassa neljä. RB Leipzigin matkalla Saksan Cupin finaaliin Nkunku on heiluttanut maaliverkkoja kolmesti. Hieno kausi palkittiin maaliskuussa myös PSG-kasvatin ensimmäisellä kutsulla Ranskan A-maajoukkueeseen.

Nkunku siirtyi Leipzigiin PSG:stä kolme vuotta sitten 12 miljoonan euron siirtosummalla. Hänellä on sopimusta jäljellä vielä kaksi kautta, mutta monet suurseurat ovat kiinnostuneet läpimurron tehneen pelaajan palveluksista. Muun muassa PSG:n arvellaan haluavan oman kasvattinsa takaisin.