Serie A:n tämän kauden sarjanousija Venezia oli hävinnyt peräti kymmenen sarjapeliä putkeen, kunnes vihdoin sunnuntaina se sai tuottaa ilonaiheita kannattajilleen. Pitkä tappioputki katkesi, kun Venezia kaatoi kotikentällään Bolognan jännittävässä ottelussa maalein 4-3.

Johtoon Venezia siirtyi jo 4. minuutilla Thomas Henryn maalilla. Kotijoukkueen maalia yhdeksännessä perättäisessä ottelussa vartioinut Niki Mäenpää sai maaliin syöttömerkinnän, sillä osuma syntyi suomalaisen pitkästä avauksesta.

Venezia lisäsi johtoaan varttitunti myöhemmin. Bolognan maalivahti Lukasz Skorupski torjui Sofian Kiyinen ampuman rankkarin, mutta Kiyine laittoi paluupallon sisään. Hieman ennen taukovihellystä Riccardo Orsolini kavensi kuitenkin taukonumeroiksi 2-1.

Bologna nousi toisella puoliajalla johtoon Marko Arnautovicin ja Jerdy Schoutenin maaleilla. Varsinkin Schoutenin maali oli kaunis tekninen taidonnäyte ja upea laukaus takanurkkaan. Muillekaan maaleille Mäenpää ei mahtanut oikein mitään, sillä niin vapaasti Bolognan pelaajat pääsivät pallon maaliin sijoittamaan. Ei maalivahdin piikkiin.

78. minuutilla Venezia sai kuitenkin pelin toisen rankkarinsa, pitkän VAR-tarkistelun jälkeen. Mattia Aramu laukoi pallon alanurkkaan ja herätti kotijoukkueen toivon jälleen. Lopullisesti juhlat pantiin pystyyn lisäajan kolmannella minuutilla, kun norjalainen Dennis Johnsen laukoi kauden ensimmäisen maalinsa kauniisti takatolpan juureen kierteisellä vedolla.

Loppunumerot 4-3 merkitsivät sitä, että Venezian toive Serie A:ssa säilymisestä elää ainakin vielä hetken. Tosin kipinä voi sammua jo sunnuntai-iltana, kun Salernitana ja Cagliari pelaavat säilymiskamppailussa keskinäisen ottelun.

Jos Salernitana voittaa, saa Venezian putoaminen sinettinsä. Muilla tuloksilla toivo elää vielä ainakin ensi viikkoon. Venezia kohtaa kahdessa viimeisessä ottelussaan AS Roman ja Cagliarin.

Niki Mäenpäälle merkittiin Bologna-ottelussa komeat seitsemän torjuntaa. Bolognan valmentaja Sinisa Mihajlovic palasi ottelussa jälleen kentän laidalle leukemiahoidoista johtuneen poissaolon jälkeen.

Päivitys juttuun 8.5. kello 21.03. Venezian toiveet pysyivät kuin pysyivätkin elossa, kun Salernitana ja Cagliari pelasivat iltapelissä 1-1-tasapelin. Putoaminen oli jo varmistumassa, kunnes Cagliarin Giorgio Altare teki joukkueelleen tasoituksen ajassa 90’+9.