”Hyvin mahdollista, että se oli viimeinen pelini Bayernissa” – Näinkö ikävästi Robert Lewandowskin aikakausi päättyy?

© Kuva: Getty Images

Kymmenellä mestaruudellaan Bundesliigan historian menestyksekkäin ulkomaalaispelaaja, seitsemänkertainen Bundesliigan maalikuningas, kaksinkertainen The Best -voittaja ja Bundesliigan historian toiseksi paras maalintekijä Gerd Müllerin jälkeen. Muun muassa sitä kaikkea on 33-vuotias Robert Lewandowski, joka valloitti tälläkin kaudella maalipörssin voiton tehtyään 34 sarjapelissä 35 maalia.

Nyt näyttää kuitenkin siltä, että Lewandowskin ura Bayern Münchenissä saattaa olla ohi. Tästä antoivat jo vihjettä Bayernin urheilujohtaja Hasan Salihamidzicin kommentit, joissa hän kertoi Lewandowskin esittäneen seuralle siirtotoiveen.

Puolalaishyökkääjä itsekin myönsi lauantaisen Bundesliigan päätöskierroksen jälkeen, että kahdeksan kautta kestänyt yhteinen matka Bayern Münchenin kanssa saattaa olla ohi.

– On hyvin mahdollista, että se oli viimeinen pelini Bayernissa. En voi sanoa sitä sataprosenttisen varmaksi, mutta voi olla, että se oli. Haluamme löytää parhaan ratkaisun sekä minulle että seuralle, Lewandowski sanoi lauantaina Puolan Viaplaylle.

– Tietysti minulla on vielä vuosi sopimusta jäljellä. Olen kuitenkin sanonut, että meidän täytyy löytää paras ratkaisu molemmille osapuolille. Meidän täytyy odottaa, mitä tapahtuu, hän jatkoi Skylla.

Lewandowski on ollut vuosien ajan maailman parhaita jalkapalloilijoita, joten hänen poistumisensa seurasta vuosi ennen sopimuksen päättymistä olisi seuralle kova takaisku. Sitä olisi toki myös lähtö vuoden päästä ilmaiseksi, tai se, että Lewandowski jatkaisi vasten tahtoaan. Tilanne harmittaa myös Bayernin valmentaja Julian Nagelsmannia.

– Suremiselle ei ole juuri sijaa. Meidän täytyy löytää tilaisuuteen paras mahdollinen ratkaisu. Ei ole mukavaa menettää hyvää pelaajaa, Nagelsmann totesi.

Aivan mutkattomasti Lewandowskin tilanne ei ratkea, sillä sekä Salihamidzic, Bayernin johtokunnan puheenjohtaja Oliver Kahn että seuran puheenjohtaja Herbert Hainer ovat toistuvasti todenneet, että Lewandowskilla on voimassa oleva sopimus, eikä hänestä haluttaisi luopua. Voi kuitenkin olla, että hyökkääjän lähtöhaluille on annettava periksi. Lewandowskista on huhuttu kiinnostuneen muun muassa Barcelonan.

Bildin mukaan Lewandowskin päätöksen takana on ärtymys siitä, että hänen jatkosopimusneuvottelunsa venyivät niin pitkiksi. Lisäksi hän pettyi siihen, että seura tavoitteli loppuun asti myös Manchester Cityyn siirtyvää Erling Braut Hålandia, hänen pelipaikalleen.

Lähde: Transfermarkt


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.