BBC:n jalkapallotoimitus on pitkin maanantai-iltapäivää sekä seurannut Manchester Cityn mestaruusparaatia, että poiminut tilastoja ja kommentteja niin kauden varrelta, kuin varsinkin päätöspäivän ratkaisuottelusta.

– Oliko tämä kaikkien aikojen vaihto?, kysyttiin virrassa viitaten Pep Guardiolan ratkaisuun vaihtaa Bernardo Silva kentällä Ilkay Gündoganiin, joukkueen ollessa 0-1 tappiolla Aston Villaa vastaan.

Vain minuuttia vaihdon jälkeen Villa tosin meni jo kahden maalin johtoon, mutta sitten saksalaisen kone käynnistyi. Oltuaan kentällä kahdeksan minuuttia, Gündogan käynnisti joukkueensa takaa-ajon puskemalla 1-2 -kavennuksen. Kahta minuuttia myöhemmin Rodri tasoitti pelin. Kolme minuuttia tästä, ja Gündogan räjäytti Etihadin riemuun ottelun viimeisellä osumalla.

31-vuotias oli ratkaissut seuralleen Valioliigan voiton – eikä tämä ollut ensimmäinen merkittävä tapahtuma samalla viikolla. Vuodesta 2016 Cityä edustanut keskikenttäpelaaja juhli nimittäin omia häitään ratkaisupeliä edeltävänä keskiviikkona.