Kuopion Palloseura nousi torstaina Veikkausliigan piikkipaikalle kaadettuaan FC Hakan kotikentällään 2-1.

Isännät siirtyivät johtoon 28. minuutilla, kun Tim Väyrynen ohjasi Diogo Tomasin matalan keskityksen etutolpalta sisään.

Kymmenen minuuttia myöhemmin nähtiin torstain komein maali. KuPS sai vapaapotkun noin 20 metrin päästä maalista, ja latvialainen Janis Ikaunieks tykitti kierteisen kudin oikeaan ylänurkkaan.

Hakan kavennuksesta vastasi 86. minuutilla Oliver Whyte.

Illan toisessa Veikkausliigan ottelussa FC Lahti ja Helsingin Jalkapalloklubi pelasivat 1-1-tasapelin. Teemu Penninkangas vei kotijoukkueen johtoon vartin kohdalla, mutta Anthony Olusanuya iski HJK:n tasoituksen vain muutamaa minuuttia myöhemmin.

KuPS ja HJK ovat tasapisteissä (19) sarjan kärkisijoilla, mutta ottelun vähemmän pelanneen KuPS:n maaliero on parempi.

Voit katsoa alta videon Ikaunieksin vapaapotkumaalista. Jos video ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ LINKISTÄ.

Veikkausliiga

@Veikkausliiga
MAALI ⚽️

Janis Ikaunieks laittaa aivan mielettömän upean vapaapotkun oikeaan ylänurkkaan 🇱🇻