Lionel Messin uusi aluevaltaus: on nyt Saudi-Arabian turismin lähettiläs

© Kuva: Getty Images

Seitsenkertainen Ballon d’Or -voittaja Lionel Messi on nimitetty Saudi-Arabian turismin viralliseksi uudeksi lähettilääksi. Asiasta kertoi Saudi-Arabian turistiviranomainen virallisella Twitter-tilillään.

Nimitystä lujitti Messin vierailu maanantaina saudiarabialaiseen suurkaupunkiin Jeddaan.

– Olen iloinen saadessani toivottaa Lionel Messin tervetulleeksi Saudi-Arabiaan. Olemme innostuneita siitä, että saat tutkia Punaisenmeren aarteita, Jeddaa ja muinaista historiaamme. Tämä ei ole hänen ensimmäinen vierailunsa kuningaskuntaan eikä se jää viimeiseksikään, Saudi-Arabian turismiministeri Ahmed Al-Khateeb kirjoitti Twitterissä Arab Newsin mukaan.

Muun muassa entinen Saudi-Arabian maajoukkuehyökkääjä Sami Al-Jaber oli Messin nimityksestä innoissaan.

– On hyvin ainutlaatuinen askel, että Messistä on tullut Saudi-Arabian turismin lähettiläs. Hänellä on pelaajana valtava vaikutus, ja tämä heijastuu varmasti positiivisesti Jeddan asemaan turistikohteena, Al-Jaber kommentoi.

Talouslehti Forbesin mukaan Messi oli vuoden 2021 ansioillaan 130 miljoonalla Yhdysvaltain dollarilla maailman toiseksi parhaiten tienaava urheilija. Kaikkiaan Forbes arvelee Messin tienanneen uransa aikana yli 1 200 miljoonaa dollaria. Yhteistyö rikkaan öljyvaltion Saudi-Arabian kanssa kartuttanee Messin pankkitilin saldoa entisestään.

Saudi-Arabiaa arvostellaan usein maan heikon ihmisoikeustilanteen vuoksi. Mielenkiintoista on myös, miten Messin työnantaja, qatarilainen Paris Saint-Germain asiaan suhtautuu, sillä Qatarin ja Saudi-Arabian keskinäiset välit eivät ole parhaat mahdolliset.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.