Uudistettu jalkapallon Suomen Cup on edennyt jo niin pitkälle, että tiistaina olivat vuorossa neljännesvälierien arvonnat. 16 parhaan joukkoon oli selvinnyt kymmenen veikkausliigajoukkuetta sekä kolme joukkuetta sekä Ykkösestä että Kakkosesta.

Enää ei mistään seurasta ollut mukana enempää kuin yksi joukkue, ja maantieteellisestä korijaosta sekä automaattisista kotieduista oli luovuttu. Arvonta oli siis täysin avoin. Arvonnan suorittivat Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva sekä Palloliiton kehityspäällikkö Tomi Leivo-Jokimäki.

Neljännesvälieriin onnetar tarjoili muutaman mielenkiintoisen mittelön saman maakunnan sisällä. Kakkosen Hämeenlinnan Jalkapalloseura saa vieraakseen Valkeakosken Hakan, ja Ykkösen MP puolestaan Mikkeliin cup-mestaruutta puolustavan KuPS:n Savon pohjoisesta reunasta.

Neljännesvälierissä pelataan kolme veikkausliigaseurojen keskinäistä. IFK Mariehamn isännöi HIFK:ta, SJK Interiä ja VPS HJK:ta. Ykkösen ja Kakkosen joukkueista neljälle tuli kotipeli. Vieraskentälle joutuvat SalPa ja Atlantis. Kakkosen SalPa haastaa Helsingissä PK-35:n ja Atlantis joutuu Lahteen FC Lahden kyytiin.

Neljännesvälierien otteluparit:

IFK Mariehamn-HIFK
HJS-Haka
PK-35-SalPa
MP-KuPS
FC Lahti-Atlantis
SJK-Inter
JäPS-AC Oulu
VPS-HJK

Suomen Cupin neljännesvälierien runkopelipäivä on 15.6.

Samassa yhteydessä arvottiin kaavio myös kesäkuun lopussa (runkopäivä 29.6.) pelattaviin puolivälieriin. Sen tulos on seuraava:

SJK/Inter-VPS/HJK
HJS/Haka-MP/KuPS
FC Lahti/Atlantis-JäPS/AC Oulu
PK-35/SalPa-IFK Mariehamn-HIFK

Ennen Suomen Cupin arvontoja arvottiin myös Regions’ Roots Cupin ja Regions Cupin ottelukaaviot finaaliin asti. Näiden arvontojen tulokset näkyvät alla.

Sami Siltanen

@Siltanen_Sami
Regions Cup arvonnan tulokset.
#suomencup

Sami Siltanen

@Siltanen_Sami
Regions Roots Cup arvonnan tulokset.
#suomencup