UEFA vahvisti: Mestarien liiga muuttuu huomattavasti

© Kuva: Getty Images

Mestarien liiga muuttuu melkoisesti kaudesta 2024-25 lähtien. UEFA tiedotti tiistaina tehneensä muutoksia kilpailun formaattiin.

Joukkuemäärä nousee 32:sta 36:een.

Lohkovaihe muuttuu yhdeksi sarjamuotoiseksi kilpailuksi, jossa on mukana kaikki 36 seuraa. Jokainen seura pelaa kahdeksan ottelua eri vastustajia vastaan. Ottelumäärä kasvaa siten hieman, sillä nykymuodossaan Mestarien liigan lohkovaiheessa seurat pelaavat kuusi ottelua.

36 seuran sarjamuotoisesta kilpailusta kahdeksan parasta etenee suoraan neljännesvälieriin. Sijoille 9-24 jäävät seurat pelaavat keskenään kaksiosaisen otteluparin, joiden voittajat etenevät neljännesvälieriin.

UEFA:n puheenjohtaja Aleksander Čeferin on julkisesti todennut pitävänsä Final Four -formaatista, jossa välierät ja finaali pelataan samassa kaupungissa. Final Four -formaatin liittäminen uuteen Mestarien liigaan ei ole vielä varmaa.

UEFA vahvisti samalla, että finaalia lukuun ottamatta Mestarien liigan ottelut pelataan tulevaisuudessakin arkipäivinä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.