Huuhkajat aloittaa lauantai-iltana urakkansa Nations Leaguessa isännöimällä Helsingin olympiastadionilla Bosnia-Hertsegovinaa. Ottelu potkaistaan käyntiin klo 19.00.

Huuhkajat ja Bosnia ovat toden totta toisilleen hyvin tuttuja joukkueita, sillä joukkueet ovat iskeneet yhteen monta kertaa viimeisen kolmen vuoden aikana.

Bosnian A-maajoukkue saapui Suomeen perjantaina. Joukkueen päävalmentaja Ivaylo Petev ja ykkösmaalivahti Ibrahim Šehić käväisivät lehdistötilaisuudessa ennen illan harjoituksia.

33-vuotias Šehić toivoo, että lauantai-iltana olympiastadionilla nähdään täysi tupa.

– Suomea vastaan pelattavat ottelut ovat aina todella vaikeita. Tiedämme toisemme todella hyvin, joten kumpikaan ei voi yllättää toista. Luvassa on hyvin mielenkiintoinen ottelu. Toivon loppuunmyytyä stadionia. Edellisen kerran, kun pelasimme täällä, stadion oli tyhjä koronapandemian vuoksi. Ottelusta tulee kiinnostavampi, kun stadionilla on katsojia.

– Olemme oppineet paljon edellisten otteluiden virheistämme. Olemme valmiita ja jokainen joukkueemme jäsen on hyvin motivoitunut niin tästä kuin muistakin Nations Leaguen otteluista. Toivon, että palaamme kotiin hyvin mielin ja hyvän tuloksen kanssa.

Yli 40 A-maaottelua pelannut Šehić tiedostaa, ettei Bosnian viime vuodet ole sujuneet suunnitelmien mukaisesti. Seuratasolla Turkin pääsarjassa pelaavaa Konyasporia edustava Šehić haluaa viedä maansa arvokisoihin.

– Haluat aina voittaa, kun pelaat maajoukkueessa. Kannattajat odottavat meiltä parempaa, sillä edelliset vuodet ovat olleet vaikeita. Nyt pelaajamme ovat kokeneempia ja nyt on aika ottaa hyviä tuloksia. Seuraavien vuosien aikana meidän on jotenkin päästävä EM- tai MM-lopputurnauksiin, koska bosnialaiset todella odottavat menestystä ja ilon aiheita.

LUE LISÄÄ:

Huuhkajat lähtee taas Bosnian kaatoon – kapteeniksi noussut Lukas Hradecký odottaa aggressiivista vastustajaa: ”Haluavat revanssin”

Huuhkajien suuri urakka käynnistyy huippuottelulla – Markku Kanerva paljasti joukkueen tavoitteen: ”Ranking ei kerro, mitä kentällä tapahtuu”

Suuri ennakkopaketti Huuhkajien Bosnia ja Hertsegovina -otteluun: Mistä näet pelin ilmaiseksi, arvioidut avaukset ja kommentit