Kun Suomi ja Montenegro ottavat yhteen Nations Leaguen toisen ottelukierroksen ottelussa Helsingin Olympiastadionilla tiistaina kello 19 alkaen, asettuvat vastakkain myös kaksi seurakaveria. Sekä Huuhkajien keskikenttäpelaaja Rasmus Schüller että Montenegron avainpelaajiin lukeutuva Sead Hakšabanović edustavat Allsvenskanissa pelaavaa Tukholman Djurgårdenia.

Schüller kertoi Huuhkajien kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa maanantaina, että ottelusta on puhuttu Hakšabanovićin kanssa etukäteen.

– On me paljon käyty asiaa läpi ja jopa fiilistelty tässä kevään mittaan, että pelataan vastakkain tässä Kansojen Liigassa. Toivotin hänet tervetulleeksi Helsinkiin, Schüller vastasi hymyillen.

– Hieno pelata häntä vastaan. Hän on hyvä joukkuekaveri ja erittäin hyvä jalkapalloilija.

– Meidän pitää olla tosi hereillä hänen kanssaan, koska hän on hyökkäyssuuntaan vaarallinen – hyvä yks-ykkösissä ja hyvä juoksemaan linjan taakse. Se ei myöskään tule meille yllätyksenä, sillä me ollaan scoutattu Montenegro hyvin ja itse seuraan hänen pelaamistaan viikosta toiseen.

Toukokuussa 23 vuotta täyttänyt Hakšabanović on syntynyt Ruotsissa, ja hän edusti Ruotsia juniorimaajoukkuetasolla ennen kuin vaihtoi kesällä 2017 vanhempiensa kotimaan Montenegron edustusasuun.

Vaikka Suomi ja Montenegro kohtaavat A-maajoukkuetasolla tiistaina ensimmäisen kerran, pelasi Hakšabanović Suomea vastaan Jyväskylässä syyskuussa 2015, kun Ruotsi ja Suomi kohtasivat alle 17-vuotiaiden EM-karsintaottelussa. Hakšabanović pelasi pelissä kymppipaikalla täydet minuutit, ja Ruotsilta oli kehissä muun muassa nykyinen A-maajoukkuetähti Alexander Isak. Suomen silloisen joukkueen pelaajista pisimmälle urallaan päässyt pelaaja on Allsvenskanissa vahvasti kautensa aloittanut Saku Ylätupa.

Myös Hakšabanović sanoi Montenegron lehdistötilaisuudessa odottavansa Suomen ja Schüllerin kohtaamista innolla.

– Siitä tulee hauskaa pelata Suomea vastaan. Harjoittelen hänen (Schüller) kanssaan päivittäin ja olemme puhuneet tästä pelistä useiden päivien ajan. Tietysti on erityistä pelata jotain tuttua vastaan, mutta minulle tärkeintä on voittaa ottelu.

[readmore from=Huuhkajat]

– Olen pelannut nuorempana Suomea vastaan. Suomi on vahva joukkue. He ovat aina taistelleet kovaa ja juosseet paljon. Heidän joukkueessaan on laatua.

– Pelaan nyt Rasmus Schüllerin kanssa, ja olen pelannut aiemmin Nikolai Alhon kanssa Halmstadissa (toim. huom. kaudella 2017). Tunnemme Teemu Pukin, jota on pidettävä silmällä koko pelin ajan, sillä hän voi ratkaista pelin. Keskitymme kuitenkin huomenna omaan tekemiseemme. Jos kaikki antavat sata prosenttia, voimme saada täältä hyvän tuloksen, Hakšabanović lisäsi.

Hakšabanović solmi toukokuussa 2021 viisivuotisen sopimuksen venäläisen Rubin Kazanin kanssa. Rubin maksoi hänestä Norrköpingin kaikkien aikojen ennätyssiirtosumman 6,5 miljoonaa euroa. Aika Venäjällä jäi kuitenkin toistaiseksi lyhyeksi Ukrainassa syttyneen sodan vuoksi. Hakšabanović sai lähteä UEFA:n poikkeusluvalla Venäjältä, ja solmi maaliskuussa kesäkuun 2022 loppuun ulottuvan lainasopimuksen Djurgårdenin kanssa.