Markku Kanerva vastasi kuumaan kysymykseen – miksi Joel Pohjanpalo istui vaihdossa koko Bosnia-pelin?

© Kuva: Juha Tamminen

HELSINKI. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva lupaili muutoksia Suomen kokoonpanoon tiistaina Montenegroa vastaan. Huuhkajat pelaa Nations Leaguen toisen ottelunsa tiistaina Olympiastadionilla.

Edellisestä ottelusta Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan ehtii kulua vain alle 72 tuntia, kun Suomi ja Montenegro kirmaavat jo Olympiastadionin nurmelle. Kanerva lupaili, että Bosniaa vastaan nähty avauskokoonpano tulee muuttumaan tiistaina.

– Kyllä. Voin sanoa, että Bosnia-pelistä tulee muutoksia Montenegro-peliin.

– Mietimme pelaajakohtaisesti, mikä se kuormitus on. Seuraamme hyvin tarkkaan pelaajien palautumista ja fiiliksiä pelien ja harjoitusten jälkeen, Kanerva kertoi maanantain lehdistötilaisuudessa.

Yksi peluutusratkaisu Bosnia-pelissä herätti kysymyksiä. Turkin Superliigassa 16 maalia viime kaudella iskenyt Joel Pohjanpalo katsoi koko ottelun vaihtopenkillä.

– Vaihdot tehdään aina tilanteen mukaan, mikä se pelitilanne on ja mitä se vaatii. Viime pelissä tehtiin sellaisia vaihtoja, että Jolle ei ollut kentällä. Mistään loukkaantumisesta ei ole hänen kohdallaan kysymys, hän on hyvässä tikissä, Kanerva vastasi kuumaan kysymykseen.

Kanerva lupaili siis muutoksia Suomen kokoonpanoon ja Pohjanpalo huilasi koko Bosnia-ottelun. Näin ollen voisi kuvitella, että Pohjanpalolle on luvassa minuutteja Montenegroa vastaan.

Lauantain tasapeli tuntui tappiolta, koska Bosnia onnistui tekemään tasoituksen vasta lisäajan kolmannella minuutilla. Kanerva kertoi, että tasoitusmaaliin johtanut tilanne on käyty tarkkaan läpi joukkueen kanssa. Boksin puolustamisessa tapahtui Bosnian maalin aikana huonoja ratkaisuja.

– Lähtökohtaisesti jos maalin edessä on alivoimatilanne, silloin vaara on suuri, että vastustaja tekee maalin. Se käytiin läpi ja uskon, että pelaajilla on nyt selkeä käsitys, miten tuollaiset tilanteet pitää jatkossa hoitaa.

– Kun vastustaja nostaa paljon pelaajia boksiin, meidän pitää pystyä reagoimaan siihen, ettei me olla alivoimalla sellaisella alueella, mistä maalit tehdään, Kanerva kävi läpi Bosnian tasoitusmaalia.

Montenegro voitti avausottelussaan jopa hieman yllättäen Romanian. Kanerva kertoi, että Montenegron Romania-voitto on analysoitu tarkkaan, minkä lisäksi joukkue on skoutattu jo hyvissä ajoin. Suuria yllätyksiä ei pitäisi tulla.

Isoin kysymys on se, minkä verran Montenegro muuttaa kokoonpanoaan. Joukkueen päävalmentaja Miodrag Radulovic totesi Romania-ottelun jälkeen, että suuri osa pelaajista vaihtuu Suomea vastaan.

– He ovat pelanneet myös kolmella topparilla. Nyt tullut pari hyvää tulosta kahdella topparilla. Molempiin ryhmityksiin olemme valmistautuneet.

Huuhkajien ryhmästä löytyy melko selkeät ykkös- ja kakkosvaihtoehdot jokaiselle pelipaikalle. Vasemman wingbackin tai laitapuolustajan tontti on kuitenkin pieni kysymysmerkki. Jere Uronen on selkeä ykkösvaihtoehto niin wingbackiksi kuin laitapuolustajaksi.

Brasilian Serie A:ssa pelaavaa Botafogoa edustava Niko Hämäläinen ei mahtunut kesäkuun otteluihin Suomen joukkueeseen. Hämäläinen on aiemmin ollut selkeä kakkosvaihtoehto vasemmalle laidalle.

Kovassa ottelutahdissa luultavasti myös Uronen tarvitsee lepoaikaa jossain vaiheessa. Kanervan mukaan Suomelta löytyy vaihtoehtoja myös Urosen takaa. Ainakin paperilla ne ovat kovin hyökkääviä vaihtoehtoja.

Lassi Lappalainen ja Ilmari Niskanen pelaavat vastaavaa roolia omissa seurajoukkueissaan. Molemmat pystyvät tarvittaessa pelaamaan myös oikealla puolella. Heitä on mietitty vasemman wingbackin tai jopa laitapuolustajan rooliin.

Lappalainen on pelannut Montrealissa tällä kaudella vasemman wingbackin roolia, kuten myös Niskanen päättyneellä kaudella Dundee Unitedissa. Puhtaana laitapuolustajana kumpikaan ei ole juuri pelannut. Pelaajavalinnoista saattaa päätellä, ettei Suomi välttämättä puolusta 4-4-2-muodossa kovinkaan paljon, jos Niskanen tai Lappalainen on kentällä.

Suomi kohtaa Montenegron tiistaina Olympiastadionilla kello 19. Ottelua voi seurata myös Yle TV2 -kanavalta.

LUE MYÖS:

Juho Hirvonen, Helsinki
Twitter: @jkhirvonen


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.